Ειδήσεις

Συνεχώς στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Δήμος Καρδίτσας


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής με στόχο να εξηγήσει τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας. Στη συνέντευξη ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων:

Η Δημοτική αρχή μέσω της αρμόδιας αντιδημαρχίας εθελοντισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών όπως η Πρόνοια, το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο προσέφερε σπουδαίο κοινωνικό έργο με στόχο να στηρίξει τον δοκιμαζόμενο συνδημότη μας.

Με επικεφαλής την κ. Σούφλα και τους συνεργάτες της, με αρωγούς τον κ. Θ. Θεοδωρόπουλο, την κ. Όλγα Μακρή, την κ. Β. Γιαβάζη και πολλά ακόμη στελέχη της Δημοτικής αρχής αμέσως προστρέξαμε δίπλα στους πληγέντες.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι μας. Είχαμε την ενεργή στήριξη της αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα. Είχαμε την στήριξη πολλών συλλόγων καθώς και  μεγάλων εταιριών που και αυτές βοήθησαν με διάφορους τρόπους, είχαμε τη στήριξη πάνω από όλα απλών ανθρώπων που ευαισθητοποιημένοι προσέφεραν ότι μπορούσαν.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι χρειάστηκε να δώσουμε χιλιάδες μερίδες έτοιμου φαγητού ειδικά τις πρώτες 10 – 15 ημέρες σε συμπολίτες μας η καθημερινότητα των οποίων διαταράχθηκε και ήταν αδύνατον να έχουν ακόμη και ένα πιάτο φαγητό. Μοιράσαμε χιλιάδες πακέτα τροφίμων στους πλημμυροπαθείς.

Όταν προέκυψε πρόβλημα με το νερό λόγω της θολότητας που εμφάνισε η Λίμνη Πλαστήρα, προμηθευτήκαμε χιλιάδες μπουκάλια νερό και το μοιράσαμε στους πολίτες.

Φιλοξενήσαμε από την πρώτη ημέρα όλους όσοι έμειναν άστεγοι ώστε κανείς να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στέγης.

Μοιράσαμε κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και γενικά προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν τις ανάγκες των ανθρώπων που είχαν πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή προσέφερε μεγάλη βοήθεια στους κατοίκους των χωριών. Στην πλειοψηφία τους η βοήθεια έφτασε στους κατοίκους  μέσω των προέδρων οι οποίοι και συνεργαζόταν με την αντιδήμαρχο μας και τις άλλες δομές που έχουμε.

Το έργο μας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Δεν σταματάει εδώ, είναι διαρκές και έχει ως μοναδικό κριτήριο να στηριχθούν αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την σπουδαία δουλεία που κάνουν. Όπως θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι προσέφεραν και προσφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο καθώς χωρίς τις δικές τους προσφορές το έργο μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Φυσικά το μεγαλύτερο ευχαριστώ θέλω να το απευθύνω προς τους εθελοντές που για μεγάλο χρονικό διάστημα στηρίζουν την προσπάθεια μας.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό το διάστημα παρά το γεγονός ότι ακούσαμε απίστευτες ανακρίβειες συνειδητά δεν απαντήσαμε. Επίσης συνειδητά δεν δώσαμε έμφαση στο να αναδείξουμε και να προβάλουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο έργο του Δήμου να στηρίζει όλους τους δημότες του. Έτσι διακριτικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες παρέχουμε την βοήθεια που μπορούμε. Οι όποιες αναφορές μας  όπως και η σημερινή συνέντευξη, γίνονται όχι για να προβληθούμε εμείς αλλά για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που προσφέρουν, τους δωρητές και τους εθελοντές. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Τοποθέτηση της αντιδημάρχου Ουρανίας Σούφλα

Σαράντα μέρες μετά την καταστροφή που βρήκε την πόλη μας συνεχίζουμε με τους εθελοντές καθημερινά και με μεγάλο κόπο, ξεπερνώντας τα όρια μας να συνεισφέρουμε , για να βοηθήσουμε μέσα από την διανομή τροφίμων,  ειδών πρώτης ανάγκης και κλινοσκεπασμάτων για να απαλύνουμε όσο μπορούμε την στεναχώρια και τον πόνο των πληγέντων της πόλης μας τόνισε εισαγωγικά στη συνέντευξη τύπου η κ. Σούφλα. Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή δεν διακρίναμε και δεν ξεχωρίσαμε αν είχε καταστραφεί το σπίτι, το κατάστημα, το υπόγειο ή το αυτοκίνητο του κάθε συμπολίτη μας. Θεωρήσαμε ότι λίγο – πολύ όλοι έχουν πληγεί και η βοήθεια που έφτανε από όλη την Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει με λίστες και διακρίσεις αλλά όσοι το χρειάζονται να τύχουν. Μοιράστηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.000 πακέτα τροφίμων και 14.000 πακέτα καθαριστικών και ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες και απόρους .

Επίσης δόθηκαν 8 τόνοι πατάτες , 5 από την Νάξο και 3 από τους Μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών Τρικάλων. Τις πρώτες ημέρες έγινε διανομή 150 παλετών νερού στην πόλη της Καρδίτσας και 190 παλετών στα χωρία που εξακολουθούν να προμηθεύονται μέχρι και σήμερα.

Δόθηκαν 5 τόνοι πρώτων υλών και τροφίμων στο Σπίτι της Αγάπης για τα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά.  Μοιράστηκαν κρουασάν ,γλυκίσματα και σχολικά είδη στα σχολεία του Δήμου καθώς και στο “Κέντρο Ορίζοντες”. Επίσης στηρίξαμε με τρόφιμα και άλλες αξιόλογες εθελοντικές προσπάθειες που γινόταν στην πόλη και στα χωριά.  Το έργο μας συνεχίζεται καθώς οι ανάγκες είναι πολλές. Κλείνοντας οφείλουμε να πούμε ευχαριστώ στον ανώνυμο πολίτη που από το υστέρημά του πρόσφερε για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών».

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θ. Θεοδωρόπουλος

Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Το κοινωνικό παντοπωλείο έκανε σπουδαία δουλειά προσφέροντας βοήθεια σε όσους πλημμυροπαθείς το χρειαζόταν. Ο κ. Θεοδωρόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εθελοντές και όσους προσέφεραν ώστε να μπορεί το κοινωνικό έργο να προχωρήσει».

 

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Β. Γιαβάζη

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Β. Γιαβάζη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά της για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών. Ειδικότερα είπε: «Η  Τοπική Κοινότητα Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή της μεγάλης καταστροφής που συνέβη στην πόλη μας, στάθηκε δίπλα στην Δημοτική Αρχή . Όλο σχεδόν το 24/ωρο προσπαθούσε, με κάθε μέσο, να βοηθήσει τους πληγέντες συμπολίτες μας συντονίζοντας τις απαραίτητες ενέργειες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για βοήθεια. Ιδιαίτερα όμως  θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας κ.κ.  Τσιανάκα Μελίνα, Νημά Δήμητρα και Μουζιούρα Σταυρούλα για τη βοήθεια που πρόσφεραν. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η Τοπική Κοινότητα θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη Δημοτική Αρχή για να βοηθήσει κι αυτή από την μεριά της ώστε να ξαναγίνει η πόλη μας αυτή που όλοι ονειρευόμαστε».

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μακρή

Η κ. Δημοτική σύμβουλος κ. Μακρή τόνισε μεταξύ άλλων: «Από  τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 27 μοιράστηκαν σάντουιτς και νερά στο κέντρο της πόλης και σε μεγάλη ακτίνα προς την περιφέρεια. Η διανομή έγινε κυρίως στους καταστηματάρχες και σε όσους εργαζόταν για να επαναφέρουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και την πόλη στην κανονικότητα. Συνολικά μοιράστηκαν περίπου 12.000 σάντουιτς. Επίσης από Τρίτη 22/9 μέχρι και την Παρασκευή 2/10 μοιράστηκε συσσίτιο σε 3 περιοχές της πόλης:

  1. Πίσω από το LIDL (επί της Παπαναστασίου)
  2. Στην συνοικία των Καμινάδων (στην πλατεία)
  3. Στην περιοχή των τρένων (ψησταριά Τσέλιος)

Μοιράστηκαν περίπου 8000 μερίδες. Επιπλέον από τις  26/9 έως και στη 1/10 μοιραζόταν καθημερινά 500 συσκευασίες γάλακτος του 1 λίτρου. Συνολικά μοιράστηκαν 3000 λίτρα. Η κ. Μακρή καταλήγοντας ευχαρίστησε και αυτή με τη σειρά της τους εθελοντές που προσέφεραν όλο αυτό το διάστημα στηρίζοντας την κοινωνική προσπάθεια που κατέβαλε η δημοτική αρχή.

 

Προηγούμενο άρθρο Ν. Καραγιάννης: Ενημέρωση για τις αποζημιώσεις των αγροτών με βάση τη νέα Κοινή Υπουργική απόφαση
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπής στους Σοφάδες