Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Η Ειδική Αγωγή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα


Η Ειδική Αγωγή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών επιλογών του Υπουργείου Παιδείας. Όσοι κινδυνολόγησαν προβλέποντας την διάλυση των σχολικών δομών της ειδικής αγωγής για τη νέα σχολική χρονιά διαψεύστηκαν.

Στο Νομό Καρδίτσας ανακοινώθηκε η ίδρυση Λυκειακών Τάξεων στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σοφάδων (Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σοφάδων) καθώς και η ίδρυση τριών νέων τμημάτων ένταξης στο 5ο και στο 6ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας καλωσορίζει τις νέες ιδρύσεις καθώς γίνεται έτσι πράξη ένα χρόνιο αίτημα των γονέων του Νομού μας για συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σε Λυκειακό επίπεδο.

 Ο τελικός αριθμός των Τμημάτων Ένταξης που ιδρύονται και θα λειτουργήσουν το 2016-17 πανελλαδικά, πέρα των υπαρχόντων, είναι 531. Επίσης, ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Οι εκατοντάδες ιδρύσεις αποσκοπούν στην σημαντική ενίσχυση των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας για τις συσσωρευμένες και αυξανόμενες ανάγκες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης νέων δομών μαθησιακής υποστήριξης και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη υποστήριξη στην αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και συνολικά της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου.

Τμήμα Παιδείας του

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Στα Καλυβάκια οι εκδηλώσεις του 4ου Ανταμώματος των Απανταχού Καλυβακιωτών
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας