Σχετικά με τις Σχολές του νέου Παν/μιου Θεσσαλίας – Του Δομήνικου Βερίλλη

10 Ιανουαρίου 2019

Ποτέ η Καρδίτσα δεν στράφηκε εναντίον των Τρικάλων σε ζητήματα αναπτυξιακά. Αντίθετα ο δήμαρχος των Τρικάλων, από την στιγμή που άνοιξε το ζήτημα των Σχολών του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε Αντιδεοντολογικα  και κατά της Καρδίτσας  αποδομώντας, μέχρις ενός σημείου, τα επιχειρήματα και τις διεκδικήσεις της Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα δε υποστηρίζει ότι η Καρδίτσα είναι ευνοημένη γιατί θα έχει 5 τμήματα ενώ  τα Τρίκαλα θα έχουν 3 τμήματα. Εδώ όμως  ισχύουν απόλυτα οι γνωστές παροιμίες  ότι : «Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα» και ότι «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».
Το έκανε αυτό παρόλο ότι γνωρίζει πως τα Τρίκαλα πήραν από την Καρδίτσα το μοναδικό «έτοιμο» και μεγάλο αριθμητικά, τμήμα  του ΤΕΙ Θεσσαλίας που ήδη λειτουργούσε και μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη. Για καμία άλλη πόλη της Θεσσαλίας και τη Λαμία,  που περιλαμβάνεται στο νέο πανεπιστήμιο, δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο. Παρόλο που αν έπρεπε να μεταφερθεί κάποιο τμήμα στα Τρίκαλα  θα έπρεπε να είναι αυτό της Λαμίας με αντίστοιχο περιεχόμενο αυτό της νεας σχολης των τρικαλων.
Αλλά κανένας δεν θα τολμούσε να μεταφέρει τμήμα που η λειτουργούσε ήδη
στη Λαμία.
Το έκανε αυτό παρόλο ότι γνωρίζει επίσης πως η Λάρισα και ο Βόλος είναι οι απόλυτα ευνοημένοι νομοί σε όλους τους τομείς και πως η Καρδίτσα πάντα είναι η χαμένη σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το χώρο της Θεσσαλίας.

Τι δεν είπε

-Ότι μεταφέρεται στα Τρίκαλα από την Καρδίτσα το έτοιμο σε πλήρη λειτουργία τμήμα με τους περισσότερους σπουδαστές . Ενώ ιδρύονται στην Καρδίτσα δύο μικρότερα αριθμητικά τμήματα που δεν γνωρίζουμε ούτε πως, ούτε πότε θα λειτουργήσουν και αν και πως θα εξελιχθούν.
-Μεταφέρεται στα Τρίκαλα ένα τμήμα που  είναι σχετικό και κατάλληλο με τη Θεσσαλία. Όπως είναι τα τρόφιμα  και ο ευρύτερος αγροτικός τομέας.
-Ιδρύεται στα Τρίκαλα σχολη  του  νεου πανεπιστημιου, ενώ στην Καρδίτσα όχι. Είναι η μόνη πόλη που θα έχει διάσπαρτα τμήματα σε διάφορες  Σχολές άλλων πόλεων και θα δούμε στο μέλλον αν υπάρξουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες στη λειτουργία και την παραμονή τους.
– Δεν έθεσε ακαδημαϊκά κριτήρια, ούτε ποια τμήματα προϋπήρχαν.
– Δεν βρήκε κάτι από τα πολλά κοινά που υπάρχουν,  από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, και για τα οποία  επιβάλλεται η από κοινού αντιμετώπισή τους. Πέρασε η άποψη απλά ότι τα Τρίκαλα πρέπει να έχουν περισσότερα από την Καρδίτσα. Αλλά με τέτοιες  λογικές θα πρέπει η Καρδίτσα να ζητήσει τη μεταφορά νέων Στρατιωτικών Μονάδων, Φυλακών που ενισχύουν την κίνηση στις αγορές των πόλεων, Χιονοδρομικών Κέντρων, χρηματοδότηση Πολιτιστικών Μνημείων, Οδικών Αξόνων και τόσων άλλων που διαθέτουν τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Βόλος όχι όμως και η Καρδίτσα.
Έχω την άποψη ότι Η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έχουν πολλά κοινά σε ζητήματα αναπτυξιακά και επιβάλλεται η από κοινού αντιμετώπισή τους.
Πρώτα όμως πιστεύω πως επιβάλλεται  ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και όλοι οι φορείς της περιοχής μας όχι μόνον να απαντήσουν στον κ Παπαστεργίου αλλά  κυρίως  να απαιτήσουν, τώρα που  δίνεται η τελευταία ευκαιρία, να μην μεταφερθεί  -εντελώς αδικαιολόγητα-  στα Τρίκαλα τμήμα ΤΕΙ που λειτουργούσε για πολλά χρόνια στην Καρδίτσα.

 

 

Απάντηση του Δομήνικου Βερίλλη στο δήμαρχο Τρικάλων για την αναφορά του και στην Καρδίτσα

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC