Ειδήσεις

Σωτήρης Κουλοκτσής : Μνημείο πολιτικής αβελτηρίας


Δεν υπήρξε δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας, που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης να μην παγώσει, στο άκουσμα της δήλωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά. Μια δήλωση που θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αβελτηρίας, καθώς ακόμη και στον καλόπιστο ακροατή, απέδειξε τη βαθιά έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης, αυτής της υποτιθέμενης αριστερής παρέας που μας κυβερνά. Αφού κατέκτησαν την εξουσία τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, αφού είπαν απίστευτα ψέματα και αφού  προκάλεσαν με τις ανερμάτιστες πολιτικές Τσίπρα – Βαρουφάκη, τεράστια οικονομική ζημιά στη χώραυπογράφονταςτο τρίτο και «καλύτερο»μνημόνιο,μετάβεβαίως… το σκίσιμο των προηγούμενων δυο με ένα νόμο και ένα άρθρο στη βουλή, τώρα πλέον στρέφονται και κατά του θεσμού της δικαιοσύνης. Είχε βέβαια προηγηθεί προσπάθεια απροκάλυπτης παρέμβασης στους δικαστές, με στόχο να υποκύψουν στις πιέσεις και να βγάλουν συνταγματικό το νόμο Παππά. Τι δεν τους έταξε ο Πρωθυπουργός: Αυξήσεις, παράταση του χρόνου της θητείας τους και ίσως και άλλα που δεν δημοσιοποιήθηκαν. Ακούσαμε πως οι δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπ όψιν τη λαϊκή βούληση (ποιά λαϊκή βούληση; Πως μπορεί αυτή να μετρηθεί; Και ποιός τελικά την εκφράζει αυθεντικά;). Έβαλαν το κομματικό τους φερέφωνο την Αυγή να εκβιάσει ανώτατο δικαστή αποκαλύπτοντας προσωπική του υπόθεση. Λαΐκισαν μέχρι ευτελισμού όταν η κ. Γεροβασίλη στη μνημειώδη δήλωσήτης, έκανε λόγο για τα παιδάκια που δεν θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς και για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία που δεν θα γίνουν εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ. Την ίδια ώρα βέβαια δεν είχε τίποτα να πει για τους χιλιάδες συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, που έχασαν τις συντάξεις τους, για τα χιλιάδες νοικοκυριά που λόγω της αλλαγής των κριτηρίων δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, για τα παιδιά που υποσιτίζονται, για τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας, και για τόσα άλλα. Αλήθεια αυτός είναι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ο οποίος έχει καταρρεύσει; Να καλύψει τα κενά των Νοσοκομείων με τα χρήματα των καναλαρχών; Η προχειρότητα, ο λαϊκισμός, η αυταρχικότητα, η έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης σε όλο της το μεγαλείο.

Είναι ξεκάθαρο πως μας κυβερνά μια ανίκανη και επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων, που μοναδικό στόχο έχουν την παραμονή τους στην εξουσία και όχι την επίλυση των προβλημάτων της χώρας . Εξάλλου για αυτό με το μόνο πράγμα που ασχολούνται σοβαρά εδώ και πολύ καιρό είναι το πως θα ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Πως θα καταφέρουν να δημιουργήσουν φερέφωνα της πολιτικής τους, ώστε να μην τους ασκείται καμία κριτική στην καταστροφική πορεία που ακολουθούν και στην οποία δυστυχώς οδηγούν τη χώρα.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον πως αυτή η παράταιρη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που κυβερνά εδώ και ενάμιση χρόνο με ψεύδη και κάλπικες υποσχέσεις είναι επικίνδυνη. Παρά τις όποιες απεγνωσμένες προσπάθειες τους να γαντζωθούν στην εξουσία, είναι βέβαιο πως δεν θα αντέξουν κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής.

 

Του Σωτήρη Κουλοκτσή, Ιατρού-καρδιολόγου, Πολιτευτή της Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο Μεταγραφική ενίσχυση της Α.Κ.Α.Κ. & του ΑΣΚ Ολυμπιακός
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας