Τα προβλήματα των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στο επίκεντρο

22 Μαρτίου 2017

Οι κοινοί  προβληματισμοί  και οι ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων συζητήθηκαν ευρέως στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προέδρων Τοπικών  και Δημοτικών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας  Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε  την  Τρίτη 21 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα στα γραφεία της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΔΚ) με κύριο θέμα τον γενικό απολογισμό της Διοίκησης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευάγγελος Λύτρας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους Προέδρους Κοινοτήτων και τόνισε  την αναγκαιότητα συναντήσεων ώστε να επιλύονται στο βαθμό του δυνατού τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2016, όπως στις συναντήσεις που έγιναν με όλους του Προέδρους στην έδρα του κάθε δήμου, την  επαφή με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ Κουρουμπλή, αλλά και την επιστολή που στάλθηκε στο τώρα Υπουργό κ Σκουρλέτη με έντονο  θέμα την μη φορολόγηση των προέδρων στα έξοδα μετακίνησης που προβλέπονται για το κάθε ένα βάση χιλιομετρικής απόστασης από την έδρα του κάθε δήμου, ανά μήνα. Έγινε αναφορά στην  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Λαμίας την Δευτέρα 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο του αυτοδιοικητικού οδοιπορικού που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση. Ανακοινώθηκε η παρουσία μελών της Διοίκησης  της Ένωσης Προέδρων, αλλά και όποιου άλλου επιθυμεί στην Εσπερίδα στο Μουζάκι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «ο ρόλος των κοινοτήτων στη συνοχή του Καλλικρατικού Δήμου» την Τετάρτη το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου MOUZAKI PALACE.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός της Ενώσεως για το έτος 2016, από την ταμεία κ Χρυσούλα Τσιαχρήστα.

Αφού προτάθηκε από την Διοίκηση του συλλόγου ομόφωνα αποφασίστηκε εκ νέου επικοινωνία  με τον κ Σκουρλέτη έτσι ώστε να απαιτηθεί τα χρόνια θητείας του κάθε Προέδρου να θεωρούνται συντάξιμα, καθώς και την αντίθετη άποψη απέναντι στο νέο  Καλλικράτη.

Από το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε ήταν κοινή παραδοχή πως τέτοιου είδους συναντήσεις προάγουν τη συνεργασία όλων μας  με το βλέμμα στραμμένο στο   συμφέρον των δημοτών και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.ΤΟ.Π.Ε.Κ.               Η Γενικός Γραμματέας  
    & Πρόεδρος Τ.Κ Ιτέας                    & Πρόεδρος Τ.Κ Πορτίτσας 
    Ευάγγελος  Χ. Λύτρας                       Ειρήνη Κ. Μπελάγια

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC