Ειδήσεις

Τελετή λήξης μαθημάτων 1ου Γυμνασίου Παλαμά


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Παλαμά, για την λήξη των μαθημάτων και το τέλος μιας γόνιμης σχολικής χρονιάς, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένο στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Ο Διευθυντής κ. Αθ. Παπαναστασίου μεταξύ άλλων συνεχάρη τους μαθητές για την επιμέλεια, τη φρο­ντίδα, τη φιλομάθεια και την καλή αγωγή που δείξανε. Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ’ τάξης, που γι’ αυτά τελειώνει μια σημαντική περίοδος της ζωής τους, το Γυμνάσιο, αλλά ανοίγει μια νέα και εξίσου σημαντική και πολλά υποσχόμενη, το Λύκειο. Ευχαρίστησε  ιδιαίτερα τους συναδέλφους καθηγητές για την άοκνη προσπά­θειά τους, τον ζήλο και την ευσυνειδησία με την οποία επιτέλεσαν το παιδαγωγικό και διδακτικό έρ­γο τους και ακόμη, ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και, ιδιαιτέρως, τον πρόεδρο κο Ράγια Κλεομένη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις πολλές και αξιόλογες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

  • Ο όμιλος Ρητορικής του σχολείου έλαβε μέρος για πρώτη φορά στους αγώνες λόγου του κολλεγίου Ανατόλια με εξαιρετική επιτυχία, με υπεύθυνη τη φιλόλογο, κα Τσιάκου Ασπασία.
  • Επιπλέον, για δεύτερη χρονιά το σχολείο συμμετείχε στο μαθητικό συνέδριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Καρδίτσας με πέντε εξαιρετικές εισηγήσεις, με υπεύθυνη την τεχνολόγο, κα Καραλιόλιου Βασιλική.
  • Παράλληλα, ομάδα μαθητών πήρε μέρος σε πολιτιστικό πρόγραμμα ζωγραφικής με υπεύθυνη την εικαστικό, κα Ταουσάνη Άννα.
  • Ακόμη, μαθητές συμμετείχαν σε πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα την Ρομποτική.
  • Το σχολείο έλαβε μέρος στους διαγωνισμούς: “Θαλής”, “Yousmile awards” και ‘bravo schools”.
  • Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα Εθελοντισμού, με υπεύθυνη την πληροφορικό, κα Τσατσαρέλη Ευαγγελία, το ποσό του οποίου διατέθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Κιβωτό του Kόσμου.
  • Τέλος, το σχολείο επισκέφτηκε ο Ερυθρός Σταυρός για σεμινάριο πρώτων βοηθειών και επίσης υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Παλαμά για θέματα εφηβείας.

 

Η υποδιευθύντρια κα. Χαρίτου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «…αν μάθαμε ότι η γνώση, η οποιαδήποτε γνώση δίνει μεγαλύτερη χαρά όταν χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ζωή και την συνύπαρξη των ανθρώπων, τότε, κάτι έχουμε πετύχει. Και ακόμα περισσότερα έχουμε πετύχει αν με κάποιον τρόπο, οποιονδήποτε, συμβάλαμε και εμείς σ΄αυτό. Εμείς οι δάσκαλοί σας προσπαθήσαμε να σταθούμε κοντά σας σ΄αυτήν την προσπάθεια, και η χαρά μας είναι να σας βλέπουμε να ακολουθείτε το ουσιαστικό και το ηθικό…».

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Ράγιας τόνισε ότι «…οι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι αλλά κάθε αποχαιρετισμός σηματοδοτεί μια νέα διαδικασία…στο μέλλον πολλές φορές θα ανατρέξετε με νοσταλγία στα σχολικά χρόνια για να ζωντανέψουν μνήμες και στιγμές που ζήσατε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές σας…καλή συνέχεια στην γνώση και στην πραγματοποίηση των ονείρων σας…».

 

Μαθητές με την χορωδία του σχολείου και την συνοδεία μουσικών οργάνων τραγούδησαν υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αντωνοπούλου, και απέδωσαν άρτια γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες της τρίτης γυμνασίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος και δεξιώθηκε στη συνέχεια γονείς, μαθητές και καθηγητές. Την όμορφη μουσική εκδήλωση με την οποία έκλεισε το σχολικό έτος συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και τα Μαθητικά Συμβούλια του 1ου Γυμνασίου Παλαμά,

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην υπεύθυνη καθηγήτρια Μουσικής για τη διοργάνωση αυτής της γιορτής, κα Αντωνοπούλου Ευαγγελία. Επίσης στην κα Ταουσάνη Άννα και στην ομάδα της, για την πολύτιμη εικαστική τους συμβολή, όπως και σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση με περισσή διάθεση και προθυμία.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Europe Direct Θεσσαλίας: Περπατάμε για τον καρκίνο
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για τις γυναίκες πρόσφυγες