Το ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας σε πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

30 Νοεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε σε πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη μας από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν για τη χώρα μας μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Καν΄το Σωστά” έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς να εκπαιδευτούν, αρχικά θεωρητικά και στη συνέχεια βιωματικά, πάνω σε θέματα όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους.

Αρχικά στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος παρουσιάστηκε το θέμα προσφέροντας ευκαιρίες για συζήτηση και προβληματισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση του ειδικού σύγχρονου εξοπλισμού του Ινστιτούτου που είναι μοναδικός στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στην πόλη μας για τρεις ημέρες στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα έκαναν χρήση του προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, του προσομοιωτή πρόσκρουσης και των γυαλιών προσομοίωσης μέθης.

Είναι κοινή η διαπίστωση ότι οι στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν, καθώς όλοι όσοι συμμετείχαν έφυγαν πιο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι για την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή.  Για όλες αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες, ερεθίσματα και προβληματισμούς, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, ευχαριστούν τους ανθρώπους της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για το πολύ εποικοδομητικό πρόγραμμα που τους προσέφεραν, που συμβάλλει τα μέγιστα στην καλλιέργεια συνείδησης προς την κατεύθυνση της εφαρμογής κανόνων οδικής κυκλοφορίας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC