Ειδήσεις

Το Πολυτεχνείο ζει στους σύγχρονους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες


Η φετινή 43η επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια κρίσιμη για τον ελληνικό λαό περίοδο. Συγκλίνουν ως δύο όψεις της ίδιας πολιτικής: από τη μια η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις και νέα επώδυνα για το λαό μέτρα κι από την άλλη το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Είναι πραγματικά πρόκληση  για τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του, ο ερχομός του μακελάρη ΟΜΠΑΜΑ τις μέρες των αγωνιστικών εκδηλώσεων για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Επιχειρείται «διευθέτηση» ανοιχτών υποθέσεων στα μέτρα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με την Ελλάδα «να τα δίνει όλα» για μια θέση στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Σε περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, με ιμπεριαλιστικούς πολέμους να μαίνονται αυτή τη στιγμή σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, παρατηρείται συγκέντρωση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων από ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια και από τη Ρωσία από την άλλη. Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες καθώς με το πρόσχημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προσπαθώντας μάλιστα να εξωραϊσει τους κάθε λογής ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σαν παράγοντες «ειρήνης,ασφάλειας και σταθερότητας» στην περιοχή και βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τον ελληνικό λαό.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας, τιμά στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας μαζικά στην αγωνιστική εκδήλωση αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στη Κεντρική Πλατεία  μαζί με τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος και απαιτώντας:

 

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Μουζακίου με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Γόμφοι
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών τιμάει το Πολυτεχνείο