Το πρόγραμμα «Αναβίωση των Παραδοσιακών Παιχνιδιών» στα Δημ. Σχ. Πετρωτού και Ανθηρού

30 Ιουνίου 2014

Συνεχίστηκε και φέτος (σχολικό έτος 2013 – 2014) το πρόγραμμα «Αναβίωση των Παραδοσιακών Παιχνιδιών» του katafylli.gr, στα σχολεία του Δήμου Αργιθέας.

Η παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών έγινε στα Δημοτικά Σχολεία του Πετρωτού (Λιάσκοβο), του Ανθηρού (Μπουκοβίτσα) καθώς και στο Νηπιαγωγείο του Ανθηρού (Μπουκοβίτσα).

Το πρόγραμμα άρχισε στις 28/05/2014 στο Πετρωτό και τελείωσε στις 12/06/2014 στο Ανθηρό. Συνολικά διατέθηκαν 4 ώρες περίπου στο Δημοτικό σχολείο του Πετρωτού και 6 ώρες περίπου στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο του Ανθηρού, από 2 ώρες την εβδομάδα.

Ανάμεσα στις παρουσιάσεις των παιχνιδιών υπήρχε χρόνος μιας εβδομάδας για να ασχοληθούν τα παιδιά με το παιχνίδι ή τα παιχνίδια που μάθαιναν κάθε φορά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση του παιχνιδιού στην αίθουσα, όπου λύνονταν όσες απορίες υπήρχαν και στη συνέχεια το παιχνίδι παιζόταν στην αυλή του σχολείου με τη βοήθεια του παρουσιαστή και των δασκάλων.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νιώθει κανείς, όταν αισθάνεται ότι μεταγγίζει σταγόνες της πολύτιμης παράδοσής μας σε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε, στα παιδιά. Η ομορφιά του ανοιξιάτικου τοπίου στην ορεινή Αργιθέα και τα βλέμματα των παιδιών που συναντήσαμε αποτελούν πολύτιμα δώρα, που μας δίνουν δύναμη και ανταμείβουν τις προσπάθειές μας. Μόνη αιτία προβληματισμού και θλίψης, αυτό που όλοι γνωρίζουμε και όλους μας πληγώνει: ο μικρός αριθμός παιδιών…

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC