Ειδήσεις

Το 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά στον Τελικό Πανελλήνιου διαγωνισμού για νέους


Το 1ο ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού “YOUNG BUSINESS TALENTS” που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 22 Απριλίου  2017 στο Αμερικανικό  Κολλέγιο της Αθήνας, όπου συμμετείχαν οι 75 καλύτερες ομάδες από όλα τα σχολεία-Λύκεια (ιδιωτικά, δημόσια γενικά – ΕΠΑ.Λ.)   της χώρας.  Από τις 800 περίπου  ομάδες που συμμετείχαν εξ’ αρχής στον διαγωνισμό οι ομάδες του ΕΠΑ.Λ. Παλαμά  «WORLDAROUND» και «3DFIRE» κατάφεραν να προκριθούν στον εθνικό τελικό κατακτώντας μία αξιόλογη θέση, συνεχίζοντας την καλή παράδοση με την κατάκτηση της πρώτης θέσης που πήρε το 2014 με την ομάδα «SURPRISE»   

Το “YOUNG BUSINESS TALENTS” είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας από την εταιρεία “NIVEA”, η οποία παρέχει διεθνώς την υποστήριξή της σε όλες τις χώρες που υλοποιείται ο θεσμός. Ο διαγωνισμός βασίζεται στη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) στο internet και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους.

Ο “Επιχειρηματικός Προσομοιωτής” (Business Simulator) είναι ένα προηγμένο λογισμικό, που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν επιχειρηματικό παιχνίδι (business game) για πρακτική εκπαίδευση.

Ο εν λόγω Πανελλήνιος Διαγωνισμός “YOUNG BUSINESS TALENTS”, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2016 με τη συμμετοχή σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και διήρκησε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2017, με τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης στο διαδίκτυο. Σε όλες τις ομάδες απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Οι ομάδες που συμμετείχαν  στον τελικό της Αθήνας ήταν:

Η ομάδα «WORLDAROUND»   με τους μαθητές: Καλαθαρά Έυη, Νασιάκο Βασίλειο, Γιώτα Φρειδερίκη και Γιώτα Βίκυ και η δεύτερη ομάδα «3DFIRE» με τους μαθητές: Κολώνα Βασιλική, Νικολούλη Σπύρο, Γιώτα Παναγιώτα και Τσούκα Βάγια,  με  συντονιστή τον καθηγητή κο Δουλγεράκη Μιχαήλ ΠΕ 09.

Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι συνάδελφοι καθηγητές Καλογεροπούλου Αικατερίνη, Πετράκη Ιωάννα, Χλωρό Ιωάννη, Σιαφαρίκα Νικόλαο, Τασιόπουλο Βασίλειο

Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο κο Ζαχάκη Σεραφείμ για την προσφορά της έκπτωσης εισιτηρίων 50%.

Συγχαρητήρια στα παιδιά από τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Παλαμά, καθώς και από το σύλλογο διδασκόντων εκπαιδευτικών και από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

                                                                        Ο Σύλλογος Διδασκόντων

                                                                                                                                                                 Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ     

                                                                           ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΑΜΑΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: 6 δις στην ελληνική γεωργία ακούν οι αγρότες κι 6 δις δεν βλέπουν
Επόμενο άρθρο Κοινή επιστολή Θεσσαλών για τα έργα του Αχελώου