Ειδήσεις

Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς (?) αιρετούς


Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, Συνεδρίασε χθες 20 Ιανουαρίου 2021 το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας στη «νέα εποχή» μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και την αποστομωτική απάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη συνολική αποχή να ξεπερνά το 95% στον νομό Καρδίτσας. Τα «εκλεγμένα» μέλη της ΔΑΚΕ δεν έχουν ακόμη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους, παρότι είχαν μαζικά αποσύρει τις υποψηφιότητές τους, παρουσία μάλιστα του Προέδρου της ΟΛΜΕ!

Παρά το πρωτοφανές εκλογικό φιάσκο, στις 11 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας η συγκρότηση των ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας. Η ΟΛΜΕ είχε εξαρχής δηλώσει ότι ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών που εξελέγησαν δημοκρατικά το 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία. Με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας στις 30/11/2020 καλούνται σε παραίτηση όλοι οι «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου τονίζοντας ότι εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Μέσα στα πλαίσια αυτά αναμένουμε τις παραιτήσεις των «εκλεγμένων» μελών της ΔΑΚΕ Καρδίτσας ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας! Όφειλαν ήδη να το έχουν πράξει! Όσοι επιλέξουν να ακολουθήσουν ατομικές στρατηγικές, προφανώς θα είναι «ξένο σώμα» για τον κλάδο, αφού θα νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους πολιτικές που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει. Και επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι γρήγορα θα ξεχαστούν τα ζητήματα αυτά και θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα», να τους τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την ουσιαστική κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, και δη των Αιρετών σε αυτά, ενός καταξιωμένου –από το 1911- θεσμού. Στην απόπειρα συγκρότησης απόλυτα χειραγωγούμενων Υπηρεσιακών Συμβούλιων (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), μόνο με διορισμένους, κάτι που μόνο η Χούντα των Συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει, θα μας βρουν απέναντι! Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ενωτικά τον αγώνα συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία!

Υλοποιώντας τη δήλωση μας θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο απέναντι στις αυθαιρεσίες των «νόθων» Υπηρεσιακών Συμβουλίων! Τους καλούμε να μας ενημερώνουν για να παρακολουθούμε αποφάσεις και ενέργειες της Διοίκησης και να παρεμβαίνουμε συνδικαλιστικά σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Ελέγχουμε, αποκαλύπτουμε και καταγγέλλουμε κάθε παρατυπία και αδιαφάνεια! Κανείς και καμιά δεν θα μείνει μόνος/η του!

 

Των π. αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών/ΣΥΝΕΚ

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά και τα 86 δείγματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας