Πρωτοσέλιδο

Υποβλήθηκε η πρόταση για το open mall της Καρδίτσας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία για την εκπόνηση και την υποβολή της πρότασης για τη δημιουργία open mall στην πόλη της Καρδίτσας .

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την συναίνεση και υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρηματιών-επαγγελματιών της περιοχής παρέμβασης με την πρόταση που υποβλήθηκε στην Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, με τίτλο: «Ανοικτα κεντρα εμποριου» διεκδικούν τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων ύψους 1.700.000 € που θα συμβάλουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, καθώς και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής αγοράς.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.Φωτ. Αλεξάκος δήλωσε σχετικά:

«Ολοκληρώσαμε έγκαιρα και με επιτυχία μια δύσκολη διαδικασία που απαιτούσε συνεργασία και ευρύτατες συναινέσεις ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων. Αισιοδοξούμε ότι η άρτια πρότασή μας θα εγκριθεί και  θα επιτρέψει στις μεν επιχειρήσεις του πεζοδρόμου Τερτίπη από την οδό Παπανδρέου έως Πλαστήρα, του πεζοδρόμου Βάλβη και όλων των πεζοδρόμων που περικλείουν την Δημοτική Αγορά, να αναβαθμίσουν  τις προσόψεις και άλλα στοιχεία των καταστημάτων δημιουργώντας μία «εμπορική συνέχεια», στον δε Δήμο να προχωρήσει σε βελτίωση υποδομών και αισθητικών παρεμβάσεων, στους δρόμους υλοποίησης του προγράμματος, αλλάζοντας και βελτιώνοντας την εικόνα τους και τις «παροχές» τους προς τους Δημότες. Και όλα αυτά με 100% χρηματοδότηση χωρίς να απαιτείται η οικονομική συμμετοχή των επιχειρήσεων ή του Δήμου.»

 

Προηγούμενο άρθρο Mε αφορμή την αποφυλάκιση της εργαζόμενης καθαρίστριας στο Βόλο
Επόμενο άρθρο Στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε πρώην διαθεσιμότητα