Ειδήσεις

Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Αντίο «ανάπτυξη» – Γράφει ο Κ. Νούσιος


Με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, παίρνει το πιστόλι και πυροβολεί το πόδι της και το μόνο που θα καταφέρει είναι να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, το νέο φορολογικό σύστημα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει τα κάτωθι:

Διαλύει τη μεσαία τάξη και εξοντώνει τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα. Ο αριθμός των εταιρειών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν αντέχουν να τις συντηρήσουν στην Ελλάδα και μετακομίζουν είτε τις εργασίες τους είτε το ΑΦΜ τους στη Βουλγαρία και αλλού, όλο και μεγαλώνει.

Τιμωρώντας όσους δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά αλλά και εκείνους που υπήρξαν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, επιβραβεύει τους άεργους και τους φοροφυγάδες.

Αφαιρεί το κίνητρο για εργασία και κατ’ επέκταση περιορίζει τις δυνατότητες της χώρας για ανάκαμψη και ανάπτυξη στο απώτερο μέλλον.

Σκοτώνει τη δημιουργικότητα και διώχνει το πλέον παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το πιο δυναμικό περιουσιακό της στοιχείο, τους νέους, που ήδη κατά χιλιάδες κουνάνε μαντήλι και φεύγουν για άλλες πολιτείες και φορολογική… στέγη.

Αποτρέπει την εισροή και δραστηριοποίηση επενδυτών, στη χώρα με το μικρότερο ποσοστό επενδύσεων στη Γηραιά Ήπειρο.

Η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς θεωρεί πλούσιους όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα τα 20.000 ευρώ, φορολογώντας τους μέχρι και 70-80% επί αυτών των χρημάτων! Σε μια χώρα που οι μισοί σχεδόν πολίτες χρωστούν στην εφορία, έρχεται να αποτελειώσει τα οικονομικά και ψυχικά τους αποθέματα, αυξάνοντας εκθετικά τη φορολογία και κάνοντας πλιάτσικο στις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Εκτός από νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση του ΕΝΦΙΑ, επίκειται φοροκαταιγίδα σε μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες (αυξήσεις στα καύσιμα, στα Ι.Χ., στο φόρο αλληλεγγύης, νέα τέλη στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση, εισαγωγή τέλους για το κτηματολόγιο).

Με το σχέδιο που συζητά, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όσους επιμένουν να εργάζονται και να αγωνίζονται στις εξαιρετικά αντίξοες σημερινές συνθήκες σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, με απώτερο σκοπό να τους εξισώσει όλους στο επίπεδο του προλεταριάτου και του δουλοπάροικου.

Επίσης, όσο συνεχίζει για ψηφοθηρικούς λόγους να χαϊδεύει τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων και να τους προστατεύει από τα σκάγια οποιασδήποτε μεταρρύθμισης, αφενός προκαλεί εσωτερική αντιπαράθεση και τριγμούς στην ενότητα εν μέσω κρίσης και αφετέρου συντηρεί μια κατάσταση παρασιτισμού που βλάπτει διαχρονικά την οικονομία.

Αν ο δημόσιος τομέας δεν εκσυγχρονιστεί, συνεχίσει να είναι υπερτροφικός και δεν καταρτιστεί ένα σχέδιο περιορισμού των κρατικών δαπανών και ενθάρρυνσης της παραγωγής πλούτου από ιδιώτες, το νέο φορολογικό σύστημα αλλά και οποιαδήποτε παραλλαγή του είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη και η ανεργία καλπάζει, η αύξηση της φορολογίας επιδεινώνει το πρόβλημα, δεν το λύνει. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Εφαρμογή της κοινής λογικής χρειάζεται, αλλά όταν παρεμβάλλονται τα συμφέροντα, η ιδεοληψία και η απληστία, βασιλεύει το παράλογο.

Όλα αυτά γίνονται υπό την ανοχή της τρόικας και των εταίρων, που με το μαστίγιο και το καρότο ελέγχουν απόλυτα την κυβέρνηση Τσίπρα, που έχει μέχρι στιγμής εξυπηρετήσει άριστα τα συμφέροντά τους.

Προηγούμενο άρθρο 486.771 ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για κάλυψη δαπανών
Επόμενο άρθρο Η έκθεση: μ΄ ένα ποδήλατο … πετάω τώρα και στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας