- Karditsa News - https://www.karditsanews.gr -

Χρυσά μετάλλια για την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό

Με δύο (2) χρυσά και τρία (3) αργυρά μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από το Βόλο, η αγωνιστική ομάδα της ΑΚΑΚ και του ΑΣΚ Ολυμπιακός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών κλασικής κολύμβησης παμπαίδων-παγκορασίδων Α-Β που πραγματοποιήθηκε από 12-15 Ιουλίου 2018. Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι των 930 αθλητών και αθλητριών από 144 Σωματεία της Χώρας.

Μετά από 22 χρόνια έρχεται χρυσό μετάλλιο πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης στην πόλη μας από την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή περίοδο, η συγκομιδή μας απ’ τους αντίστοιχους αγώνες (μόνο από τους αθλητές που άνηκαν στο σύλλογο) ήταν ένα (1) χάλκινο στα 50μ. ύπτιο με την Χριστιάνα Τσιαπέρα. Φέτος ο σύλλογος πανηγύρισε πέντε (5) μετάλλια, ανάμεσά τους δύο (2) χρυσά και τρία (3) αργυρά.

Οι προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου  είδαν με μεγάλη ευχαρίστηση όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριές τους να κάνουν ατομικά ρεκόρ, να βελτιώνουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να μοιράζουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κρίνοντας τα αποτελέσματα, γίνεται αντιληπτό  ότι η ομάδα μας “φλέρταρε” με ακόμη περισσότερες επιτυχίες καθώς συμμετείχε σε άλλους τρεις τελικούς, που σημαίνει ότι τα μετάλλια χάθηκαν στις λεπτομέρειες.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των αγώνων ήταν αναμφισβήτητα, ο Μιχάλης Μπλούφας και η Ειρήνη Τσαπράζη με την κατάκτηση τριών (3)  και δύο (2) μεταλλίων αντίστοιχα.

Ο Μιχάλης Μπλούφας, στα αγόρια, θριάμβευσε στην κατηγορία παμπαίδων Β πραγματοποιώντας εμφατικές εμφανίσεις δίνοντας σε κάθε κατεύθυνση τα διαπιστευτήριά του για το μέλλον. Σε κάθε αγώνισμα που “έπεσε”, έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

Συγκλονιστικές κούρσες πραγματοποίησε και η Ειρήνη Ταπράζη στην κατηγορία παγκορασίδων Α, κάνοντας δύο (2) ατομικά ρεκόρ στα 50μ. και 100μ. ύπτιο. Με τις επιδόσεις της “έπιασε” τα όρια συμμετοχής της στην προεθνική ομάδα.

Αν και προερχόταν από τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε πριν τους αγώνες, η Χριστιάνα Τσιαπέρα πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις στην κατηγορία παγκορασίδες Α συμμετέχοντας σε δύο τελικούς των 100μ. και των 200μ. ύπτιο, κατακτώντας:

Πολύ μεγάλες εμφανίσεις, με ατομικά ρεκόρ, πραγματοποίησε και η Αγγελική Δεμικέλη, στην κατηγορία παγκορασίδων Β, κατακτώντας:

Πολύ καλή ήταν, στην πρώτη της εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η Δέσποινα-Ειρήνη Κρανά στην κατηγορία παγκορασίδων Β, κατακτώντας:

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αριάδνη Καλούτσα η οποία κατέλαβε την 54η θέση στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 35.30 στην κατηγορία παγκορασίδων Α.

Μια άκρως συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στο βάθρο των απονομών στα 50μ. ύπτιο όταν κλήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) ο πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ. κ. Δημήτριος Γκούγκλιας να κάνει την απονομή στην χρυσή νικήτρια του αγωνίσματος και αθλήτρια του Συλλόγου Ειρήνη Τσαπράζη. ”Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και συγκίνηση για έναν πρόεδρο συλλόγου να κάνει απονομή μεταλλίου σε αθλητή του και μάλιστα χρυσό”, δήλωσε.

Με τις επιτυχίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατηγοριών ο Σύλλογος ανήκει πλέον στην ελίτ της κολύμβησης πανελλαδικά. Η Α.Κ.Α.Κ. κατετάγη την 33η θέση μεταξύ 144 Συλλόγων της επικράτειας και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός στην 83η θέση. Στην περιοχή της Θεσσαλίας ο Σύλλογος κατετάγη στην 3η θέση.

Οι επιτυχίες είναι προϊόν της επιστημονικής και επαγγελματικής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, για να υπάρχει η αγωνιστική ομάδα θα πρέπει να υπάρχουν τα ανάλογα τμήματα υποδομής ξεκινώντας από τη μικρή πισίνα μέχρι και την προαγωνιστική ομάδα που και φέτος μας έκανε υπερήφανους. Οι μοναδικοί αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται είναι οι γονείς των αθλητών μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, στηρίζουν τα παιδιά τους στο δύσβατο μονοπάτι του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού.

Το Δ.Σ. της Α.Κ.Α.Κ. και του ΑΣΚ Ολυμπιακός συγχαίρει όλα τα παιδιά για την υπέροχη προσπάθεια. Πρόβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Καρδίτσα μας, την κολύμβηση και τον Σύλλογο. Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε για αυτά.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης των επιτυχιών επωμίζονται και οι προπονήτριες της αγωνιστικής ομάδας Νατάσα Θώδη και Ευγενία Δρόσου, που με την επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση ανέδειξαν την κολύμβηση της πόλης μας. Τα συγχαρητήρια τους ανήκουν δικαιωματικά.

Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος της με ιδανικό τρόπο. Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή επάνοδο τον Σεπτέμβρη. Στη νέα σεζόν ο πήχης θα είναι υψηλότερος!!!