Χρόνια πληρώνουν στον Άγιο Ακάκιο-Συντήρηση Ανύπαρκτων Υδρομέτρων

24 Σεπτεμβρίου 2018

Ύστερα από διαμαρτυρίες Συνδημοτών μας από την Τ.Κ Άγιος Ακάκιος, Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης, Δήμου Μουζακίου διαπιστώθηκε ότι, με τον ετήσιο  Λογαριασμό κατανάλωσης  Πόσιμου Νερού οι ιδιοκτήτες των κατοικιών!!! (πως  τους κατέγραψαν δεν γνωρίζουμε), εδώ και πολλά χρόνια καλούνται και καταβάλλουντέσσερα (4€)Ευρώ για Συντήρηση Υδρομέτρου(Φ/Α) το οποίο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα,γιατί δεν έχει τοποθετηθεί.

Η προαναφερόμενη Τοπική Κοινότητα εντάχθηκε στο Δήμο Μουζακίου με το Σχέδιο Καλλικράτης      από το έτος 2011 και από τότε γνωρίζουν οι υπεύθυνοι  ότι στον ‘Άγιο Ακάκιο δεν υπήρχαν Υδρόμετρα.

Τον Μάϊο  μήνα του έτους 2012 υπήρξε  σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ Άγιος Ακάκιος  με ελλειμματική υδροδότηση πάνω από μία εβδομάδα. Τότε ανακοινώθηκε  ότι, <<..στο χωριό δεν υπάρχουν υδρόμετρα ύδρευσης .. και δυσχεραίνεται το έργο των συνεργείων…>>.

Όλα αυτά τα ακούγαμε πότε επίσημα και πότε ανεπίσημα  αλλά υποθέσαμε ότι με την εφαρμογή του Ετήσιου Τιμολογίου Νερού Ιθώμης(Φ/Α)  και μετά από <<δύο επιτυχείς εκλογικές αναμετρήσεις είχε τακτοποιηθεί το ζήτημα>>. Τελευταία όμως  και ύστερα από κάποια παράπονα και καταγγελίες κατοίκων για θολό νερό στις βρύσες   τους  μετά από έστω και ελάχιστη βροχόπτωσηδιαπιστώσαμεμε αυτοψία  ότι, η κατάσταση στη Δεξαμενή του Χωριού από πλευράς  Υγιεινής και Ασφάλειας    είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη(ΦΩΤΟ)  και  ότι οι κάτοικοι επιβαρύνονται με ,<<Συντήρηση Υδρομέτρων Ύδρευσης χωρίς Υδρόμετρα>>.

Το γεγονός αυτό που κατά την άποψή μας είναι παράλογο, προφανώς συνεχίζει με πρόθεση να υπηρετεί  κάποια πολιτική σκοπιμότητα και δεν συμβάλλει στη συνετή χρήση του νερού.

Τα τέλη Ύδρευσης είναι Ανταποδοτικάκαι οφείλουν να είναι ανάλογα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όχι βέβαια αυτών που αντικρίσαμε  στην αφύλακτη δεξαμενή της  Τ.Κ Άγιος Ακάκιος(Ξεκλείδωτα και σκουριασμένα τα καπάκια, ελεύθερα στην πρόσβαση του καθενός περίεργου ή  τυχόν κακόβουλου!!).

Βάσει των κανόνων αλλά και κάθε έννοιας κοινής λογικής η  χρέωση στο Λογαριασμό ύδρευσηςκάθε Πολίτη με χρηματικό ποσό για << συντήρηση Υδρομέτρου>> σκοπό έχει τον έλεγχο και την αντικατάστασή του Υδρομέτρου σε περίπτωση βλάβης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Καλούμε  τους υπεύθυνους του Δήμου Μουζακίου να κινήσουν τη διαδικασία  προκειμένου να επιστραφούν ως  αχρεωστήτως καταβληθέντα στους Πολίτες  τα χρήματα που κατά την άποψή μας απαιτήθηκαν και εισπράχθηκαν άδικα και καταχρηστικά όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε  το Δημοτικό Συμβούλιο  Μουζακίου να διερευνήσει και να ελέγξει για ορθή  διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων και της Υγείας  των Πολιτών της Τ.Κ  Άγιος Ακάκιος , διασφαλίζοντας ως <<Οι φρουροί των Κρουνών>> δίκαιη και αντικειμενική επιβάρυνση με βάση την αρχή της Ισονομίας και  της ίσης μεταχείρισης.<<Αρχή πάντων Ύδωρ>>.-

 

 

Για την  Περιβαλλοντική  και  Οικολογική Παρέμβαση Τσιρογιάννης  Ε.,  Γιώτης  Λ.,  Βασιλάκος  Α.

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031