Χρ. Κατσαβριά : Καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα

18 Απριλίου 2016

Με πρωτοβουλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου σε συνεργασία με την κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας υπό την προεδρεία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού την Τρίτη 12 Απριλίου 2016. Στη συνάντηση αυτή ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου για τα σημαντικά αποτελέσματα που απέφερε η δράση που υλοποίησε η Α’ ́ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’ και σύνθημα “Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή” το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” (ΕΠ.ΑΝ.Α.Δ) 2007-2013 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.

Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου, κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας τόνισε ότι «Ο βασικός πυλώνας του έργου είναι η λειτουργία Ηλεκτρονικής Διαδικτυακής Εφαρμογής (Εθνικό Μητρώο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία), η οποία καθοδηγεί τους Παιδιάτρους και τους Γενικούς Ιατρούς πανελλαδικά για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διακινούν τα παιδιά και εφήβους με αυξημένο βάρος σώματος. Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής αυτής εφαρμογής, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαφοροποιεί το Πρόγραμμα αυτό του ΕΣΠΑ από όλα τα άλλα προγράμματα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας».

«Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων που προτείνονται στην Ηλεκτρονική Διαδικτυακή Εφαρμογή πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του Ιατρείου Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’. Το Ιατρείο είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικό, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται από εμάς, αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Σήμερα, έχουμε 2500 περίπου παιδιά και εφήβους που αξιολογούνται στο Ιατρείο μας. Η κ. Χαρμανδάρη επεσήμανε ότι η πρόσφατη ανάλυση των δεδομένων μας έδειξε ότι οι παρεμβάσεις που εφαρμόσαμε οδήγησαν σε ελάττωση του ποσοστού παχυσαρκίας κατά 30% και της υπερβαρότητας κατά 35%».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι το Πρόγραμμα έχει την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και θα επισπεύσει την έκδοση Υπουργικής Εγκυκλίου για την καταγραφή των παιδιών στο Εθνικό Μητρώο από τους Παιδιάτρους και Γενικούς Ιατρούς.

H Βουλευτής Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, συνεχάρη την  κ. Χαρμανδάρη και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική αυτή προσπάθεια και υπογράμμισε ότι θα υποστηρίζει τις δυνατότητες ενίσχυσης του προγράμματος και διεύρυνσής του με αντίστοιχες περιφερειακές δομές ξεκινώντας από την Καρδίτσα.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031