- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Άλλες δύο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στον Παλαμά

Το Σαββατοκύριακο ο Παλαμάς θα ζει στον ρυθμό των ποδηλάτων, μιας και ο Δήμος και ο ΔΟΠΑΠΑΠ, είναι συνδιοργανωτές σε δύο αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας! Συγκεκριμένα:
Το Σάββατο 04/06 και για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Brevet Δυτικής Θεσσαλίας που τα 200χλμ. του, έχουν σαν αφετηρία και τερματισμό τον Παλαμά ενώ στην πορεία περνούν από τα ομορφότερα μέρη της Δυτικής Θεσσαλίας (Ελάτη, Μετέωρα κ.α). Στις 9:00 π.μ., 160 ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, θα εκκινήσουν από το Πάρκο Αστέριο και με την συνδρομή της Αστυνομίας θα κατευθυνθούν προς την Καρδίτσας. Στη συνέχεια αφήνοντας αριστερά τα ιστορικά χωριά Κανάλια και Φανάρι θα προχωρήσουν προς το Μουζάκι και την Πύλη οπού και θα ακολουθήσει η πρώτη ανάβαση της διαδρομής φθάνοντας στο 1ο σημείο ελέγχου στην Ελάτη. Η ανάβαση συνεχίζεται για άλλα 4 χλμ. αφήνοντας αριστερά το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουν δεξιά προς Χρυσομηλιά και αποφεύγοντας τον ορεινό όγκο του Κόζιακα θα πλησιάσουν την Καλαμπάκα και με φόντο τα Μετέωρα όπου και μετά το Καστράκι θα ακολουθεί η δεύτερη ανάβαση της διαδρομής και το 2ο σημείο ελέγχου. Θα συνεχίσουν διασχίζοντας σχεδόν όλο τον κάμπο της δυτικής Θεσσαλίας και θα τερματίσουν στην πόλη του Παλαμά και στο πάρκο Αστέριο. Το βράδυ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε barbeque πάρτι που θα είναι χορηγία Παλαμιωτών. Να σημειώσουμε ότι τα δικαιώματα του Brevet τα έχει η Γαλλική ομοσπονδία ποδηλασίας και τέτοιου είδους αγώνες γίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Την Κυριακή 05/06 ο Δήμος Παλαμά σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. θα διοργανώσει για πρώτη φορά Ποδηλατικό αγώνα εντεταγμένο στο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ., θα είναι κυκλικής μορφής (σιρκουί) με απόσταση 3,100 μ και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν παιδιά μέχρι και την ηλικία των 14 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί από το πάρκο Τιτάνιο. Σωματεία σχεδόν απ όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στην πόλη του Παλαμά με σκοπό την συγκομιδή βαθμών και την ανάδειξη των λιλιπούτειων αθλητών τους. Μετά την λήξη του σιρκουί και τις απονομές, ένας πλούσιος μπουφές προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά, θα περιμένει όλους τους συμμετέχοντες. Ο αγώνας της Κυριακής δίνει την ευκαιρία και το ερέθισμα στους Παλαμιώτες να δουν από κοντά έναν αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος.