- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

άλλη ρΟ.Τ.Α.: Μια πρώτη νίκη των εργαζομένων του ΔΟΠΑΚ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 το μεσημέρι, έγινε προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων με τον νέο Δήμαρχο  του Δήμου Καρδίτσας.

Από τα πρώτα και πιο σημαντικά θέματα που συζητηθήκανε ήταν η μεταφορά του ΔΟΠΑΚ στην Δήμο Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η μεταφορά των εργαζομένων και των υπηρεσιών του ΔΟΠΑΚ στον Δήμο. Τέθηκε το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος ( διότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή έταξε την μεταφορά …. στο τέλος όμως άλλαξε γνώμη ,  τα ξέχασε όλα και έλεγε άλλα παραμύθια).

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι χρονοβόρες διαδικασίες και μετά από παραίνεση μας, δέχτηκε να υπάρξει άμεσα τεχνική συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΔΟΠΑΚ,  ώστε να αρχίσουν να λύνονται  τα τεχνικά θέματα.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι μια καταρχήν νίκη των εργαζομένων του ΔΟΠΑΚ που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να παλεύουν για το δίκαιο αίτημά τους . Δεν απογοητεύθηκαν ούτε μπροστά στις ψεύτικες υποσχέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής , δεν κρύφτηκαν πίσω από « ήταν μια πολιτική επιλογή», δεν δίστασαν δημόσια να φωνάζουν με πραγματικά στοιχεία, ότι το αίτημά τους είναι και προς το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

Στις σημερινές δύσκολες ημέρες, όπου ο κόσμος της εργασίας, με τις πολιτικές ανακατανομής του εισοδήματος από τους εργαζόμενους προς τους πλούσιους,  βάλλεται από κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφαλαίο, είναι πολύ μεγάλης  σημασίας η οποιοδήποτε μικρή ή μεγάλη νίκη, που βελτιώνει τις υλικές συνθήκες της ζωής του και της εργασίας του. Ας γίνουν οι εργαζόμενοι του ΔΟΠΑΚ η αφετηρία για όλους μας για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς, καλύτερες υπηρεσίες.

Δεν εφησυχάζουμε ούτε στιγμή. Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους , όπως ήμασταν κάθε στιγμή μέχρι τώρα και μαζί τους  (και όχι για λογαριασμό τους ) θα βαδίσουμε τον δρόμο μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς του ΔΟΠΑΚ.