- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

άλλη ρότα: Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Αυτοί που ανησυχούν δήθεν, για να ξεπεράσουμε την κρίση ΜΑΖΙ, είναι οι ίδιοι που διαλύσανε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι οι ίδιοι που θέλανε  να  απολύσουν τους δημόσιους υπαλλήλους (μέσω αξιολόγησης)  και τελικά να φέρουν τον ιδιώτη. Είναι οι ίδιοι που έκλεισαν δημόσια  νοσοκομεία, άφησαν  το δημόσιο σύστημα υγείας  χωρίς γιατρούς, χωρίς λεφτά, μηχανήματα και υλικά.

Τα μέτρα που εξαγγέλλουν δεν  έχουν να κάνουν με την προστασία της υγείας μας, πανικοβάλλονται γιατί γνωρίζουν ότι  ο κορωναϊος  θ΄αποκαλύψει,  ότι «ο Βασιλιάς τους (κράτος των  ιδιωτών) είναι γυμνός».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  επιστρατεύει τον φόβο, τον πανικό τον ατομικισμό. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία, βάζει σε καραντίνα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Δεν έχει κάνει τίποτα για τα νοσοκομεία και τους γιατρούς όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιατρών , όμως ταυτόχρονα πήρε απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και για «Αναστολή απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας» (ΦΕΚ, τεύχος Α΄, Αρ. Φύλλου 68-20.3.2020). Δλδ εάν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε τίποτα δεν μπορούμε γιατί θα μας επιστρατεύσει .

Σε αντίθεση με την διάταξη αλλά  και την απαγόρευση μετακινήσεων εμείς προτείνουμε, να εφαρμοστούν σε όλους τους Δήμους της Καρδίτσας και στο ΕΣΥ,  αμεσα: