- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Άμεση εφαρμογή των Μέτρων για την Υγιεινή & Ασφάλεια των εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Απαιτούμε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να εφαρμόσει αμεσα, και χωρίς άλλη Κωλυσιεργια, τις προβλέψεις του ν. 3850/2010 (Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων) καθώς και την ΚΥΑ 43726/2019 για την «παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρων προληπτικής ιατρικής».

Παρά τις παρεμβάσεις μας για άμεση εφαρμογή των μέτρων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στην Εργασία, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αδρανει με αποτέλεσμα την μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στο σύνολο των εργαζομένων, την μη ύπαρξη Τεχνικού Ασφαλείας σε Λάρισα και Καρδίτσα και την μη ύπαρξη Γιατρού Εργασίας στην Καρδίτσα.

 Απαιτουμε απο τον περιφερειαρχη θεσσαλιας:

  1. Να προχωρήσει η προμήθεια και η χορήγηση των απαραίτητων Μ.Α.Π. σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ στο σύνολο των εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η πραγματοποίηση των προβλεπομένων ιατρικών εξετάσεων και εμβολίων!
  2. Να αναλάβουν άμεσα Τεχνικοί Ασφαλείας και Γιατροί Εργασίας όπου δεν υφίστανται!
  3. Να υλοποιηθεί, χωρίς άλλη καθυστέρηση, η γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου!
  4. Να ξεκινήσει η περιοδική ουσιαστική εξέταση από Γιατρό Εργασίας όλων των εργαζομένων και η τυχόν παραπομπή τους σε ειδικούς γιατρούς. Να γίνεται ολοκληρωμένη καταγραφή των δεδομένων και με διαδικασίες, που θα σέβονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων!
  5. Να συσταθεί η Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν. 3850/2010.