- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Άμεσο έλεγχο για κορονοϊό ζητάει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος

Να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο για Covid-19 καλεί όλους τους εφημέριους των ναών και όλα τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, μετά τα κρούσματα που προέκυψαν σε Ιερό Ναό της πόλης της Καρδίτσας.

Με σχετικό εγκύκλιο σημείωμα που απεστάλη το Σάββατο σε όλους τους Πανοσιολογιωτάτους και Πανοσιωτάτους, Αιδεσιμολογιωτάτους και Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους των Ενοριών των Ιερών Ναών με τίτλο «Περί της ανησυχητικής εξαπλώσεως της λοιμικής ασθενείας covid-19 εις την πόλιν μας και τον νομόν μας» αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητοί πατέρες,

Όπως, θεωρώ, γνωρίζετε υπάρχει επικίνδυνη αύξηση του ιού του κορωναϊού εις την πόλιν της Καρδίτσης και διασπορά κυρίως εντός των εκκλησιαστικών κοινοτήτων-ενοριών μας λόγω της αδιαφορίας και επιπολαιότητος κάποιων οι οποίοι δεν σκέπτονται τον εαυτό τους, αλλά κυρίως τούς άλλους συνανθρώπους μας και δεν έλαβαν τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Λαμβανομένων των ανωτέρω υπ’ όψιν σας προτρέπω, εκτός των μέτρων προστασίας και προσωπικής υγιεινής τα οποία με πολύ προσοχή οφείλετε να τηρείτε, να προγραμματίσετε επίσκεψή σας εις το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου της πόλεώς μας ή εις τις ΤΟΜΥ για να ιχνηλατηθείτε και να βεβαιωθείτε τί συμβαίνει ώστε να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι εφημέριοι των ενοριακών Ιερών Ναών και των Παρεκκλησίων της πόλεως Καρδίτσης εντέλλονται άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση να προβούν οι ίδιοι εις την απαραίτητη εξέταση μήπως έχουν υποστεί την νόσον του κορωναϊού και αρχίζουν να διασπείρουν τον ιόν.

Επίσης με την δική σας προσωπική μέριμνα και ευθύνη θα υποδείξετε εις τα αξιότιμα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, τούς Ιεροψάλτες, τούς Νεωκόρους και σε κάθε εθελοντή ή εθελόντρια πού διακονεί εις τον Ιερό Ναό της ευθύνης σας να προβούν άμεσα σε εξέταση-ιχνηλάτηση για τυχόν ύπαρξη κορωναϊού.

Εντός πέντε (5) ημερών από λήψεως του παρόντος Εγκυκλίου Σημειώματος αναμένω έγγραφη αναφορά περί των αποτελεσμάτων, εις την οποία θα αναγράφονται τα ονόματα όλων των προσώπων τα οποία ανωτέρω αναφέρω και εξετάσθηκαν καθώς και τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων.

Παρακαλώ για την ακρίβεια της τηρήσεως των ανωτέρω.

Μετά πατρικών ευχών, ο Μητροπολίτης ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος»

Σημειώνεται πως σε συνεργασία με τον κ. Επόπτη Υγείας τα ανωτέρω εκκλησιαστικά πρόσωπα θα εξεταστούν την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Αυγούστου ε.ε. τις πρωινές ώρες στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 Καρδίτσης.