- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της Καρδίτσας

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησαν επίσημα να υλοποιούνται  τα μαθήματα της κολύμβησης στην Γ΄ τάξη των δημοτικών σχολείων  για το σχ. έτος 2016-17.

Με μεγάλη χαρά οι μικροί μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας, ήταν οι πρώτοι που επισκέφθηκαν το κολυμβητήριο του (Δ.Ο.Π.Α.) Καρδίτσας και δοκίμασαν την πρώτη τους εμπειρία στο άθλημα.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Σωτήρης Καρκαλέτσης, Χρύσα Ανδρεοπούλου και Ελένη Φαντέλα που ανέλαβαν την ευθύνη για την  διδασκαλία των μαθημάτων, ενημέρωσαν και κατατόπισαν με κάθε λεπτομέρεια τους μαθητές για την διαδικασία και τον τρόπο χρήσης της πισίνας και των κανόνων λειτουργίας του κολυμβητηρίου και στην συνέχεια προχώρησαν στην διδασκαλία των πρώτων στοιχείων του μαθήματος.

Σε όλη την διάρκεια του μαθήματος, οι μικροί μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την συμμετοχή τους και στο τέλος, φάνηκαν φανερά ικανοποιημένοι από την επαφή τους με το υγρό στοιχείο.

Στην έναρξη του προγράμματος των μαθημάτων κολύμβησης παραβρέθηκαν, ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας Μιχάλης Παπανούσκας, ο σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Βασίλης Μέλλος και ο υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Τάσος Τρίμμης.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή επιτυχία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα για το τρέχον σχ. έτος και εκφράζουμε κάθε αισιοδοξία για την πλήρη επιτυχία του.