- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ένας ανήλικος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων στην Καρδίτσα – Αναζητούνται οι συνεργοί του

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστειών και κλοπών στην Καρδίτσα.

Ειδικότερα, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καρδίτσα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας 16χρονος ημεδαπός, ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ημεδαποί συνεργοί του, ηλικίας 23 και 19 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, είχαν συγκροτήσει από τις (18-06-2015) μέχρι και σήμερα, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από τρία άτομα τουλάχιστον, με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της ομάδας είναι ότι εισέρχονταν σε οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα ή πόρτες είτε παραβιάζοντας αυτά, ενώ στη συνέχεια, εφόσον γίνονταν αντιληπτοί, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας αλλά και τη χρήση αυτής, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις περιπτώσεις ληστειών, τρεις κλοπών και μία απόπειρας κλοπής από οικίες στην πόλη της Καρδίτσας.

Αναλυτικότερα:

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων συνεργών του αλλά και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής – συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.