- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ένα Κύπελλο για αθλητή του ΣΟΑΚ Φωκιανού

Δυναμική, Στιβαρή και Θεαματική  για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. ¨Φωκιανού¨ στη Β΄ Φάση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΑ-ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2017”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  10-11/6/2017 στα ανοικτά  γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων, (6  GREEN SET ) του Ο. Α. Νίκαιας στη Λάρισα και πήραν μέρος μόνο τα παιδιά που είναι κάτοχοι αγωνιστικού δελτίου αθλητού και κάρτα ασφάλισης της Ε.Φ.Ο.Α και ασχολούνται ενεργά με το άθλημα της αντισφαίρισης.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε  Ο.Α. Νίκαιας  υπό την αιγίδα της        Ε΄  Ένωσης  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης  Ε.Φ.Ο.Α, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της  I.T.F. και της  Ε.Φ.Ο.Α.

Το πρωτάθλημα  αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών, με την λίστα συμμετοχής των αθλητών  να περιλαμβάνει αθλητές-τριες  από όλη την Ελλάδα ( Αθήνα,  Θεσσαλονίκη,  Βέροια,  Καβάλα,  Φιλιππιάδα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης, Λιβαδειά, Σέρρες ,Λάρισα, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά  κλπ.)

 

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς μεγάλες  καθυστερήσεις , κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις της Ελλάδος το Σάββατο κυρίως γιατί την Κυριακή ο καιρός  το γύρισε σε βροχή.

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος είχε ως εξής:

Οι αθλητές/-τριες που είχαν πάρει μέρος στην Ά Φάση (1ο Ατομικό πρωτάθλημα) και έφτασαν στην 8 άδα

στο Βορρά και στην 8 άδα στο Νότο  αποτελέσαν τους seeded αθλητές σε ένα

ανοιχτό μεγάλο 32 άρι ταμπλό με τους υπόλοιπους αθλητές να κληρώνονται ανάμεσα τους σε τυχαία σειρά και θέση.

ταμπλό Consolation)

και των δύο παικτών κατόπιν συνεννόησης με τον επιδιαιτητή του

Πρωταθλήματος.

 

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ.ΦΩΚΙΑΝΟΣ  δήλωσε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα με τους μικρούς τρείς (3)  αθλητές :

1.Τσεκούρα Ευάγγελο,, 2. Κόντο Φοίβο-Σώζων και 3. Βενετίδη Νικόλαο  στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, κατόπιν επιλογής του προπονητού τους

κ.Θωμά Γραπατσά

Τον Νομό μας και συγκεκριμένα την πόλης μας τελικά εκπροσώπησε μόνο ο μικρός και ταλαντούχος αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος, γιατί μια ξαφνική ίωση  και μία μαθητική υποχρέωση άφησε εκτός αγώνων τους άλλους δύο αθλητές αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

Τον μικρό αθλητή Τσεκούρα Ευάγγελο, ο πρώτος του αγώνας, τον βρήκε να παίζει με τον πολύ καλό και σεμνό αθλητή της  Α.Ο.Α Μενεμένης Θεσσαλονίκης Πουρναρόπουλο Στέφανο ο οποίος προσπάθησε από το ξεκίνημα να φέρει τον αγώνα στα μέτρα του, κάτι που δεν επέτρεψε από την αρχή, ο αθλητής τουΣ.Ο.Α.Κ Φωκιανού με την υψηλή τεχνική κατάρτισή του και την αγωνιστική του διάθεση, αφού και οι δύο αθλητές κρατούσαν τα game που σέρβιραν και τα games τους τελείωναν γεμάτα και με πολλές ισοπαλίες. Η μεγαλύτερη πείρα όμως του αθλητή της Θεσσαλονίκης έγειρε τον αγώνα υπέρ του και τον αθλητή της πόλης να συνεχίζει τους αγώνες του σαν seeded πλέον στο νέο ταμπλό με τον Κογκαλίδη Φίλιππο της Καβάλας στον οποίο δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης αρχικά, αφού προηγήθηκε με 4-0 games και κράτησε την νικηφόρα πορεία του, με ώριμη ψυχολογία και συμπεριφορά φτασμένου παίκτη, παρόλη την ξαφνική ανάκαμψη του αντίπαλο του ο οποίος αντέδρασε δυναμικά και επικίνδυνα με ισοπαλία στα ( 4-4  games.)

Η συνέχεια τον βρήκε να παίζει στα ημιτελικά με το νούμερο δύο (2) του ταμπλό ,τον αθλητή Αμανατίδη Λάζαρο του ΑΟΑ Αστέρα Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχοντας τον αέρα των αγώνων σε συνδυασμό με ορισμένες άτυχες επιλογές τακτικής από τον αθλητή της πόλης μας, προηγήθηκε με τέσσερα (4) games μπροστά. Σε εκείνη τι στιγμή ακριβώς, και ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας σχεδόν είχε κριθεί ,η στόφα του αθλητή του τένις που έκρυβε μέσα του ο Καρδιτσιώτης αθλητής, ξεδιπλώθηκε αντιδρώντας σοβαρά και ώριμα βασιζόμενος στο πολύ καλό πρώτο και σίγουρο δεύτερο servis του με μπόλικα winer πίσω ζώνης σε συνδυασμό με καλά και ποιοτικά vole, έφερε τον αγώνα στα μέτρα του (4-4) games όλα, με τον αντίπαλο του να χάνει την διαχείριση και στην συνέχεια τον αγώνα μην πιστεύοντας αυτό που του συνέβη

Την επόμενη μέρα, στον τελικό της διοργάνωσης συνάντησε τον πολύ καλό παίκτη της Λάρισας Μέσση Ανδρέα, με τον οποίο, ξεκίνησε τον αγώνα του παίζοντας επιθετικό και πιεστικό τένις πιέζοντας τον αντίπαλο του στα όρια. Έχοντας όμως μεγαλύτερη πείρα αγώνων και παίζοντας εντός έδρας ο Λαρισαίος αθλητής, επιλέγοντας το κράτημα της μπάλας και το σιγούρεμα των πόντων, έγειρε τον αγώνα υπέρ του αναγκάζοντας στον αθλητή της πόλης μας σε πολλά κρίσιμα και αβίαστα λάθη που του χάρισαν την  δεύτερη (2η ) Θέση και το Κύπελλο αυτής.!!!!!

Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨ΦΩΚΙΑΝΟΣ¨, πρωτεργάτης του ΤΕΝΙΣ στην πόλη μας, εδώ και  (27) είκοσι επτά  χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις Ε.Φ.Ο.Α, σε εθνικό επίπεδο, ακόμη και σε ολυμπιακούς αγώνες,  εφαρμόζοντας πάντα καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης πολύ πιο μπροστά από την εποχή του (προτού υιοθετηθούν από την ομοσπονδία), ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων) για το αγωνιστικό έτος 2016-2017.Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλφ. 6976612913.