- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ένα λουλούδι … στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Συνεχίστηκαν την Τρίτη, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  οι δράσεις της τελευταίας εβδομάδας του 2ου  κύκλου, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της Τρίτης ήταν «Ένα λουλούδι!!!».

Μια βόλτα απογευματινή στο πάρκο της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου» και η φύση μας κέρασε τα λουλούδια της.

Ένα τριανταφυλλάκι, χρυσάνθεμα, νυχτολούλουδα και πολλά φύλλα σε όλες τις αποχρώσεις του πρασινοκιτρινοκαφέ. Κατά τη διάρκεια της βόλτας καταγράψαμε στο δελτίο οτιδήποτε είδαμε ,ακούσαμε, νιώσαμε, μυρίσαμε…

Οι δύο πιστοί εξερευνητές της παιδικής βιβλιοθήκης «Παυσιλύπου» ήρθαν με το λουλουδάκι τους στο χέρι, έτοιμοι για όλα!!!

Διαβάσαμε το βιβλίο της Στέλλας Βλαχοπούλου «Η πασχαλίτσα που αγαπούσε τα λουλούδια» από τις εκδόσεις ΑΣΕ και στη συνέχεια μ’ ένα εργαστήριο κίνησης γίναμε λουλούδια οι ίδιοι και προσπαθήσαμε να δούμε πως είναι τα λουλούδια στον άνεμο, τη βροχή, τον ήλιο, κλπ.

Τέλος με τα λουλούδια που φέραμε κάναμε δύο εντυπωσιακά καδράκια!!!

Την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» με θέμα «Μία κρυψώνα», ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνει η επίσημη τελετή λήξης της 5ης  καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2016, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα», των Δημοτικών Διαμερισμάτων «Παλαιοκκλησίου» και «Αρτεσιανού» και «Παυσιλύπου», με ψηφοφορίες για την ανάδειξη των καλύτερων καλοκαιρινών δράσεων, αλλά και την απονομή του διπλώματος του εξερευνητή στα παιδιά που πήραν μέρος έστω και σε μία καλοκαιρινή εξερεύνηση!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται λόγω της έναρξης των σχολείων 5:30 – 6:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 [1] και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας [2] & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas [3]

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!