- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ένα μήνυμα απ΄όλες τις κάλπες…. φύγετε – Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα

«Την Κυριακή ψηφίζουμε την Δευτέρα φεύγουν», ήταν το σύνθημα του Τσίπρα παραμονές Ευρωεκλογών του 2014.  Η τότε η Κυβέρνηση βέβαια δεν έφυγε παρά έξι μήνες μετά, ο Τσίπρας με την πολιτικά αλλοπρόσαλλη παρέα του, την έριξε με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου.

Δεν ξέρω αν είναι παιγνίδι της μοίρας, αλλά σήμερα το ίδιο σύνθημα, κυριαρχεί σε όλη την ελληνική κοινωνία ως έντονη επιθυμία, με την βασική διαφορά ότι το επιζητά διακαώς, ο ίδιος ο λαός.

Η επιθυμία δε, πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, με τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε σε 45 μέρες. Τριπλές κάλπες σίγουρα και με ερωτηματικό και για τετραπλές, με αποτελέσματα που θα είναι καθοριστικά, για την  πορεία της ζωής μας και το μέλλον της χώρας μας.

Οι Δημοτικές εκλογές, με ιδιαίτερη  σημασία, αφού είναι εκείνος ο Θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και σχετίζεται με την καθημερινότητά του και την ποιότητα της ζωής του.  Έχουν τοπικό  χαρακτήρα και  οι πολίτες γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, έχουν γνώση και άποψη, αλλά δεν παύει το κομματικό στοιχείο να έχει τη δική του αξία και να είναι καθοριστικό στην επιλογή τους.

Οι περιφερειακές εκλογές, έχουν έντονο πολιτικό χρώμα και ως ΝΔ πρέπει και θέλουμε την επομένη ο χάρτης να βαφτεί μπλε και στις 13 Περιφέρειες. Όχι μόνο για να σταλεί το μήνυμα προς την άκρως αποτυχημένη και επικίνδυνη  αριστερή κυβέρνηση  Τσίπρα, αλλά διότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις προσεχείς  εθνικές εκλογές,  θα πρέπει να έχει αρμονική, αγαστή και συστηματική συνεργασία με τους  εκλεγμένους  στις περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν το αναπτυξιακό σχέδιο που επιβάλλεται, για να μπορέσει η χώρα μας να ορθοποδήσει. Ειδικότερα στην δική μας περιφέρεια ο Κώστας Αγοραστό,ς έχει επιτελέσει σημαντικό  και μετρήσιμο έργο, με ιδιαίτερα μεγάλη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών πόρων και εξ΄ίσου μεγαλόπνοος είναι και ο προσεχής  στρατηγικός του σχεδιασμός.

Ευρωεκλογές, που αν δεν συμπέσουν με τις εθνικές, για μας στη ΝΔ έχουν πάρει τη μορφή δημοψηφίσματος.

Είναι οι πρώτες εκλογές μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκεί οι πολίτες, πρέπει να εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της αριστερής κυβέρνησης, όσο και την στήριξή τους στο σχέδιο της ΝΔ. Θεωρούνται προκριματικές των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν, γι΄αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα, να συμμετέχουν άπαντες και να μην παρατηρηθεί η χαλαρότητα και η αποχή, ανάλογων παρελθόντων  αναμετρήσεων.

Πέραν όμως των σοβαρών πολιτικών μηνυμάτων, πρέπει να θυμόμαστε πάντα, ότι οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, ουσιαστικά καθορίζουν τη λειτουργία της χώρας και κατά συνέπεια τη ζωή μας. Θυμίζω ότι το 80% των αποφάσεων της ΕΕ, εφαρμόζονται και στη χώρα μας. Θέματα όπως το μεταναστευτικό, η φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων, που μας αφορά άμεσα, γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και Ευρωπαϊκά, αλλά και η διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ  πέραν όλων των άλλων θα απασχολήσει το επόμενο  Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, που θα προκύψει στις 26 Μαΐου.

Η Χώρα μας λοιπόν πρέπει να εκπροσωπηθεί από Ευρωβουλευτές, που είναι σε θέση να διεκδικήσουν για τη χώρα και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά της. Ανθρώπους της ΝΔ, που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και θα συνεισφέρουν, ώστε η ΕΕ να βρει τον βηματισμό της και να προσεγγίσει τους στόχους των οραματιστών, που την δημιούργησαν.

Άραγε ποιοι μπορούν καλύτερα οι γνήσιοι ή οι «γιαλατζί»;

Εκείνοι που έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρώπη ή εκείνοι που φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αλλά στην πορεία απολαμβάνουν τα οφέλη;

Το αποτέλεσμα λοιπόν απ΄όλες τις κάλπες πρέπει να λέει: ΦΥΓΕΤΕ

Φύγετε, γιατί δεν αντέχουμε άλλο.

Φύγετε, γιατί καταστρέψατε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Φύγετε, γιατί  είστε εθνικά επικίνδυνοι.

Φύγετε, γιατί ξεπουλήσατε τη Μακεδονία

Φύγετε, για να επιστρέψουν οι νέοι μας

Φύγετε, για να γυρίσει η ελπίδα και η προοπτική.

 

 

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας