- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλο τους αριθμούς

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η δεύτερη εβδομάδα της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται σε περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν τα « Ενα παιχνιδι με βιβλια που εχουν στον τιτλο τους αριθμους».

Παιχνίδι με βιβλία που στον τίτλο τους έχουν αριθμούς, ή μαθηματικούς όρους με σκοπό την εξοικείωσή τους με τα παλιά και νέα βιβλία..Χωρισμένα σε ομάδες με 79 κάρτες με κατηγορίες τίτλο βιβλίου, ήρωας εικόνα ,παντομίμα. Φράση του βιβλίου ή αριθμητικά δεδομένα και ένα ζάρι στα χέρια τους τα παιδιά έπαιξαν με μεγάλο έπαθλο… τι άλλο? μεγάλη χαρά που γνωρίζουν τα καινούρια βιβλία!!!

Συμπλήρωσαν όπως κάθε μέρα το ημερολόγιο της εκστρατείας, μετρήσαμε κάποιες πατούσες!!! που δεν είχαμε μετρήσει την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώσαμε τα βήματα που απέχει το σπίτι του κάθε παιδιού από τη βιβλιοθήκη, αλλά και τις πεταλιές ή τα μέτρα, ανάλογα με το μεταφορικό τους μέσον και φυσικά ψήφισαν τόσο την ποιότητα της δράσης, όσο και τα δεδομένα αυτής, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τη βιβλιοθήκη για την επόμενη μέρα!

Τη Τρίτη 26 Ιουνίου, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών Αγίου Νικολάου, Λάκας Μαντζάρα και «Παυσιλύπου»., σειρά έχουν τα ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες !   Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους. Μαθαίνουμε τα πάντα για τις μέλισσες, με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά!

Το απόγευμα της Τρίτης, από τις 6 έως τις 8 στο άλσος του Παυσιλύπου (ή σε περίπτωση κακοκαιρίας στο χώρο του αναψυκτηρίου), οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, θα παίξουν παιχνίδια ισσορπίας και συνεργασίας!, συμμετέχοντας έτσι, στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ των Καραϊσκακίων που πραγματοποιείτε αυτές της μέρες στην πόλη μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας και τον Κύριο Σωκράτη Λεπενιώτη, που για 4η χρονιά τα τελευταία πέντε χρόνια, μας χορηγούν δωρεάν αναλώσιμα για την καλοκαιρινή μας Εκστρατεία!!!

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1 [1]

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!