- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υ.: Όλοι στην απεργία

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Περικόπτουν περισσότερο από μισό δις ευρώ από τον προϋπολογισμό για την υγεία το επόμενο έτος.

Δεν έχουν πάρει σχεδόν κανένα πραγματικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Και αυτά τα λένε οι ειδικοί. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ακόμα και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας την έχουν κλωτσοσκούφι για τους ακραία φτωχούς και για μετακινήσεις του προσωπικού όπου χρειάζονται μπαλώματα.

Χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για οικονομικές ενισχύσεις σε ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια, κανάλια και αεροπορικές.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σχολεία περιμένουν τα παιδιά και τους εργαζόμενους στα ίδια κακά χάλια με πριν.

Αφήνουν έξω από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση καθαρίστριες, τεχνικούς, διοικητικούς και εργολαβικούς στις δομές υγείας και διαχωρίζουν γιατρούς και νοσηλευτές λες και δεν είμαστε όλοι μαζί που αντιμετωπίζουμε την πανδημία.

Δεν προχωρούν ούτε εν μέσω πανδημίας στην ένταξη όλων των υγειονομικών στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Και δεν ντρέπονται…. προχωράνε με… ενίσχυση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Δηλαδή, ό,τι σχεδίαζαν και πριν την πανδημία, συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα, μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και πέρασμα των κέντρων υγείας στην ανταποδοτικότητα των δήμων.

Στον πόλεμο αυτό, εμείς, οι υγειονομικοί, ο λαός, έχουμε υποστεί τις τεράστιες απώλειες, σε υγεία, σε ζωές και σε άδειες τσέπες.

Είναι ζήτημα τιμής να συμμετέχουμε στην απεργία. Είναι ζήτημα διεκδίκησης για καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Να δυναμώσουμε την απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Είμαστε στον ίδιο αγώνα με το σύλλογο εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Έστω και τώρα να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας για να προστατευθεί η υγεία.