- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έρχονται 15 νέα SUV για την τροχαία αστυνόμευση στη Θεσσαλία

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος των αστυνομικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς μετά τα 33 νέα αστυνομικά αυτοκίνητα και τα 4 φορητά ραντάρ, υπογράφεται η σύμβαση και για 15 νέα οχήματα τύπου  SUV, συνολικού ποσού 403.843,80 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Επιπλέον, προχωρά η διαδικασία  για την υπογραφή και νέας σύμβασης, με την οποία οι αστυνομικές υπηρεσίες  της Θεσσαλίας ενισχύονται με  16 δίκυκλες μοτοσικλέτες, 3 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων και  51 πομποδέκτες αυτοκινήτων.

«Σε συνεργασία με Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα και τις υπηρεσίες μας αντιληφθήκαμε και καταγράψαμε τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες  και επενδύουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται  στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και υπογράφονται οι συμβάσεις  για  33 νέα αυτοκίνητα, 4 φορητά ραντάρ και 15 οχήματα τύπου  SUV  και   σύντομα έρχεται και ο υπόλοιπος εξοπλισμός για την καλύτερη τροχαία αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας. Είμαστε δίπλα στον πολίτη με έργα ουσίας, επενδύουμε σε δράσεις πρόληψης και οδικής ασφάλειας, συντηρούμε και βελτιώνουμε τους δρόμους μας, στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στο έργο της. Πάνω απ όλα είναι ασφάλεια  και η προστασία της  ανθρώπινης ζωής» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Τα 15  SUV αυτοκίνητα

Ειδικότερα, μετά τη διενέργεια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας για δράσεις οδικής ασφάλειας» από την Ελληνική Αστυνομία, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση του Σχεδίου Σύμβασης του έργου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια 15 οχημάτων τύπου SUV για την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στην οποία υπάγονται οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Τα οχήματα θα είναι υπηρεσιακού χρωματισμού τύπου 4X4, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με κλειστό, ενιαίο μεταλλικό αμάξωμα και κατάλληλες διαστάσεις για άνετη μεταφορά πέντε  ατόμων (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού) και θα διαθέτουν φωτεινή και ηχητική σήμανση μέσω ηλεκτρονικής σειρήνας.

 

Τα εν λόγω μέσα λόγω τεχνικών χαρακτηριστικών θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και για τη λήψη μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία του οδικού σημείου ή σε επικίνδυνα οδοστρώματα λόγω έργων σε εξέλιξη, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ. Λόγω της φύσης του οδικού δικτύου (ημιορεινές περιοχές με μεγάλο χωμάτινο δίκτυο) είναι απαραίτητα οχήματα με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των μεταφορών, καθώς και τη μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της τροχονομικής αστυνόμευσης των ενδοπεριφερειακών οδικών συνδέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των συνδέσεών τους με το διαπεριφερειακό οδικό δίκτυο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και τα τμήματα τροχαίας αυτής, έχοντας ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και ειδικότερα την μείωση τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται την ενίσχυση σε προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού που θα επιφέρει αυξημένη αποδοτικότητα της τροχονομικής και τεχνικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα αντιμετωπίσει προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών και χρηστών των οδών.