- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έτοιμος ο μηχανισμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Π.Ε. Καρδίτσας

Όλα είναι έτοιμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών μας. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται φέτος σε δέκα εξεταστικά κέντρα ενώ των ΕΠΑΛ σε δύο. Ιδιαιτερότητα αποτελεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή εξετάσεων με το παλαιό και το νέο σύστημα, με το νέο να υπερτερεί συντριπτικά έναντι του παλαιού. Συγκεκριμένα 662 μαθητές διαγωνίζονται με το νέο σύστημα έναντι συνόλου 694 μαθητών, δηλαδή ποσοστό 95 %, ενώ φαίνεται να υπάρχει σχεδόν ισοκατανομή μεταξύ των ομάδων προσανατολισμού. Αντίστοιχα 303 μαθητές των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται συνολικά, ενώ οι 254 (83,8%) διαγωνίζονται με το νέο σύστημα.

Από πλευράς διοίκησης και οργάνωσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και των Λυκειακών Επιτροπών έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορέσουν απερίσκεπτοι να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνουμε θερμές ευχές προς τους μαθητές μας για νηφαλιότητα, συγκέντρωση και καλή επιτυχία, στους δε εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη στο σημαντικό έργο τους.