- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έτος εθελοντή αιμοδότη

Με επιτυχία διεξήχθη η για πρώτη φορά κοινωνική δράση εθελοντικής  αιμοδοσίας  στα πλαίσια της  παγκόσμιας  ημέρας  του εθελοντή αιμοδότη.

Η δράση οργανώθηκε από κοινού από τους Συλλόγους αιμοδοσίας  και συγκεκριμένα από το Κ.Υ. Μουζακίου ,τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Καρδίτσας ,τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου ΄΄Ο Καραϊσκάκης.

Η δράση ξεκίνησε με ενημερωτικές παρουσίες  από τον κοινωνικό λειτουργό του Κ.Υ. Μουζακίου κ. Δ. Καβάλα σε σχολεία  Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου  με ενημερωτικές  ομιλίες από γιατρούς του Κ.Υ. Μουζακίου και με δελτία τύπου από τους φορείς που οργάνωσαν την δράση της οποίας σκοπός της ήταν η ευαισθητοποίηση και προσέλκυση νέων εθελοντών της αιμοδοτών . Αποκορύφωμα  αυτής της δράσης ήταν η διενέργεια την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Κ. Υ.Μουζακίουεθελοντική αιμοδοσία με την παρουσία της μονάδας  αιμοληψίας του Γ.Ν. Καρδίτσας την οποία για μία ακόμη φορά δημόσια ευχαριστούμε και ιδικά τον Διευθυντή της μονάδας κ. Κ. Αθανασίου και την προϊσταμένη κ. Ρίτσα Τσαρούχα.