- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Έως τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους

 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκδόθηκαν οι προσκλήσεις υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων γενικής εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2018 – 2019, καθώς και αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ), πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ΕΑΕ, σχολικού έτους 2018 – 2019.

Στα πλαίσια των ανωτέρων προσκλήσεων καλούνται να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2018 – 2019, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την Παρασκευή 13 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

Η επιλογή των περιοχών προτίμησης θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του διδακτικού έτους 2018-2019, κατόπιν έκδοσης νεότερης σχετικής υπουργικής απόφασης.

Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/) και μαζί με τα δηλωθέντα στοιχεία αυτής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α΄). Η ανακρίβεια των δηλούμενων σε αυτήν στοιχείων επισύρει τη διαγραφή του υποψηφίου από τους πίνακες ή την απόλυσή του, σε περίπτωση που προσληφθεί, και τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κυρώσεις.

Επισημαίνεται ότι στον ιστότοπο του ΟΠΣΥΔ (https://opsyd.sch.gr/) έχει αναρτηθεί Εγχειρίδιο Εγγραφής και Σύνδεσης Χρήστη στο οποίο περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και αυθεντικοποίηση του χρήστη. Σημειώνεται, σε κάθε περίπτωση, ότι οι αιτούντες εκπαιδευτικοί/χρήστες είναι υπεύθυνοι για την αποκλειστική και ορθή χρήση των κωδικών πρόσβασης ή των λοιπών στοιχείων ταυτοποίησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (http://dipe.kar.sch.gr/ [1]) και στο τηλέφωνο: 2441079370.