- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγαστή συνεργασία Δήμου Σοφάδων και Δ/νσης Δευτεροβάθμιας

Το  Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης ο νέος Διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Καρδίτσας κ. Σωκράτης Παππάς, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας και με στόχο την βέλτιστη λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Σοφάδων τη νέα σχολική χρονιά.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Σοφάδων κ. Ντίνος Σακκάς και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ.  Αθανάσιος Παππάς.

Ο κ. Σκάρλος, αρχικά συνεχάρη τον κ Παππά για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ευχόμενος να έχει επιτυχία στο έργο του. Ακολούθως  τον ενημέρωσε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.  Ο Δήμαρχος Σοφάδων αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων ενώ παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες της ΚΕΔΕ προχωρούν άμεσα στις διαδικασίες για την έγκαιρη προμήθεια και διανομή των μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, με δεδομένα τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, μετά και τη σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.  Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο δήμος θα συνδράμει σε ότι χρειαστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ώστε και οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων αναφέρθηκε ακόμη στις παρεμβάσεις στη σχολική στέγη, με συντηρήσεις και επισκευαστικές εργασίες σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Σκάρλος επεσήμανε:

«Τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές, μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών, των καθηγητών και των γονέων. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις νέες προκλήσεις ώστε όλοι μαζί να τις αντιμετωπίσουμε. Συγχρόνως, μεριμνούμε για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών κτιρίων σε επίπεδο συντηρήσεων και επισκευών, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.
Εύχομαι στον κ. Παππά μία γόνιμη θητεία και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του και προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας.»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε:

«Η συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων θα είναι αδιάλειπτη, με γνώμονα τη προαγωγή όλων των ζητημάτων που από κοινού θα κληθούμε να διαχειριστούμε.  Με εποικοδομητική συνεργασία και συντονισμό, είμαι βέβαιος ότι όλες οι πλευρές θα συμβάλλουν  στην εύρυθμη καθημερινότητα των σχολείων μας και στην διαρκή προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα λειτουργίας τους.»