- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του Σπιτιού Αγάπης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το πρωί της Παρασκευής, 1 Νοεμβρίου 2019, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στις νέες αλλά προσωρινές εγκαταστάσεις του «Σπιτιού Αγάπης» Καρδίτσης και του «Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλληλεγγύης» αντίστοιχα, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και τον Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν με χαρά ο π. Ευάγγελος Κάμπας, υπεύθυνος των συσσιτίων και ο π. Στέφανος Σταμούλης, υπεύθυνος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλληλεγγύης», εντεταλμένοι ιερείς, καθώς και οι εθελόντριες κυρίες που διακονούν καθημερινά τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, μοιράζοντας μερίδες φαγητού και ζεστά χαμόγελα!

Ο Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος εξέφρασε προς τον καθένα ξεχωριστά την ικανοποίησή του και τα συγχαρητήριά του για την αποδοτική λειτουργία αυτών των φιλανθρωπικών δομών.Τόνισε ότι θα υπάρχει καθημερινά φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, ευχαρίστησε με ειλικρινή διάθεση τους κληρικούς για την πνευματική στήριξη, την οποία παρέχουν στους ανθρώπους που έρχονται να βοηθηθούν από την τοπική Εκκλησία, καθώς και τις κυρίες, οι οποίες εθελοντικά προσφέρουν όλο τους το «είναι», για να ετοιμάσουν τα γεύματα σε καθημερινή βάση. Τους ευχαρίστησε ακόμη για τον κόπο τον σωματικό και τον πνευματικό και τη διάθεση του καθενός. Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει πως οι περισσότερες κυρίες καταβάλλουν και εξ ιδίων χρήματα γι’ αυτή τη φιλανθρωπική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμο Καρδίτσης για την συμπαράσταση και την συνεργασία και σε αυτό το ποιμαντικό-φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Τον κ. Δήμαρχο εκπροσώπησε η κ. Ουρανία Σούφλα, αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.