- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πλατεία Πλαστήρα – Οργανώνει η ΕΟΑΣΚ αυτή την Πέμπτη, στις 11.00π.μ.

«Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα. Να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα δικά μας χέρια». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) εν ΄ όψει του αγροτικού συλλαλητηρίου που οργανώνει αυτή την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, και ώρα 11.00π.μ., στην πλατεία Πλαστήρα.

Το πρωί της Τρίτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΚ παραχώρησε, σε κεντρικό ξενοδοχείο, σχετική συνέντευξη τύπου αναλύοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Μπούτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα :

«Συνάδελφε αγρότη, κτηνοτρόφε,

Μην έχεις αυταπάτες, μην τσιμπάς στο δόλωμα. Δεν θα υπάρξει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή μας. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος μας. Δεν θα γλυτώσουμε τη θηλιά των δανείων, των εισφορών, την εκμετάλλευση του μόχθου μας από τους μγαλέμπορους, τους βιοομήχανους, τους προμηθευτές, τις τράπεζες και άλλους. ΔΕ θα γλυτώσουμε από τους πραγματικούς ανταγωνιστές μας : τις μεγάλες καπιταλιστικού τύπου αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στις οποίες κυρίως πηγαίνει το χρήμα της ΚΑΠ. Δεν θα σωθούμε αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη».

Αγρότη – Κτηνοτρόφε

Είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη μνημονιακή καταιγίδα. Με τα μπλόκα, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, στους γνώριμους δρόμους τους αγώνα θα απαντήσουμε.

Μαχητικά, οργανωμένα. Μην τους αφήσουμε ήσυχους. Να τους εμποδίσουμε..

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Όλοι μαζί, με αγροτικά μηχανήματα – τρακτέρ, στις 5 Νοέμβρη στο συλλαλητήριο, στις 11.00π.μ., στην πλατεία Πλαστήρα, στην Καρδίτσα».