- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγωνιστική συγκέντρωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία για να τιμηθεί η 46η επέτειος από την εξέγερση του πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 11 το πρωί. Στη συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό η Ελευθερία Παπαθανασίου –Αγγέλη πρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου  της Κτηνιατρικής Σχολής  Καρδίτσας, που τόνισε πως «τα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα μηνύματα του ξεσηκωμού του πολυτεχνείου το 1973, δένονται με την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές και τη ζωή»  και ο Στράτος Ροδίτης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης νομού Καρδίτσας που κάλεσε «σε αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις βάσεις που έχουν περικυκλώσει την περιοχή μας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού Δικαίου, Χαρά Κούτρα, που, μεταξύ των άλλων επισήμανε πως «σήμερα παλεύουμε για ψωμί, για να ταΐσουμε τα παιδιά μας και να ζούμε αξιοπρεπώς, παλεύουμε για δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους αλλά και για ελευθερία διεκδικώντας το δικαίωμα στην απεργία και στη συμμετοχή στα Σωματεία». Τέλος κάλεσε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για το ασφαλιστικό.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο Ηρώο Πεσόντων όπου κατατέθηκαν στεφάνια από το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την ΕΟΑΣΚ, το Σύλλογο Γυναικών, το Σύλλογο της Κτηνιατρικής Σχολής και το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ και η κατάθεση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής.