- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αγώνας Δρόμου Αντοχής σε Ανώμαλο Έδαφος

Με μεγάλο ενθουσιασμό και ιδιαίτερα αυξημένη διάθεση άνοιξε για την σχολική χρονιά που διανύουμε το πρόγραμμα των σχολικών αγώνων.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, τα γυμνάσια του νομού μας είχαν την δυνατότητα να πάρουν μέρος στον Αγώνα Δρόμου  Αντοχής σε Ανώμαλο Έδαφος που διοργανώθηκε από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας και έλαβε χώρα στο αθλητικό κέντρο του Παλέρμο.

Στην πρώτη διοργάνωση των αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και διοργανώνεται κάθε χρόνο για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά σχολεία του νομού μας,αποφασίστηκε η διεξαγωγή ενός ιδιαίτερα θελκτικού αθλήματος που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μαθητών.

Στους αγώνες συμμετείχαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων του νομού μας και σημειώθηκαν όπως γίνεται συνήθως, αξιόλογες αγωνιστικές επιδόσεις.

Η αθλητική προσπάθεια, ο συναγωνισμός μεταξύ των μαθητών, η επιμονή, η ισχυρή θέληση, η αποφασιστικότητα και όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την συμμετοχή σε ατομικά αθλήματα δρόμων αντοχής,εκδηλώθηκαν από του μαθητές των Γυμνασίων μας και εμπεδώθηκαν στις συνειδήσεις τους μέσα από την συμμετοχή τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στους αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» το Υπουργείο Παιδείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και στην αποδοχή μηνυμάτων και συμπεριφορών που ενισχύουν το αξίες και τα αγνά ιδεώδη του αθλητισμού.

Η Ομάδα Φυσικής Αγωγής συντονισμένη πάντα με τις γενικότερες κατευθύνσεις της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

διοργάνωσε τον αγώνα δίνοντας προσοχή στην επίτευξη των γενικότερων στόχων του σχολικού αθλητισμού και στην ανάδειξη των αξιών που απορρέουν από τις αθλητικές δραστηριότητες των σχολείων μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Νομού μας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τους καθηγητές φυσικής αγωγής που συνόδευσαν τους μαθητές στους αγώνες.

Επίσης ευχαριστεί τον Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας για την υποστήριξη και την διάθεση της υλικοτεχνικής υποδομής που προσέφερε. Τέλος , πολλές ευχαριστίες και Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές φυσικής αγωγής που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ως κριτές και  συνέβαλαν τα μέγιστα στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα , το καθήκον της αγώνοδικης επιτροπής ανέλαβαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Δελληγιάνης Αθανάσιος, , Τζέλλα ς Βαγγέλης, Σδόγκος Θανάσης, , Σπυρούλης Βαγγέλης, Δρόσος Νίκος , Μυλωνάς Δημήτρης, Αθανασίου Κώστας, , Βαϊόπουλος Χρήστος και Τζέλλου  Αντιγόνη.

Επίσης, πολλές ευχαριστίες και τον Ιατρό Θεμιστοκλή Κωτσόγιαννη. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι στο τέλος την εκδήλωσης εκφράστηκε έντονα η επιθυμία των παρευρισκομένων καθηγητών και μαθητών να επαναληφθεί ο αγώνας για μια ακόμα φορά στη διάρκεια του σχολικού έτους που διανύουμε.