- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αζτέκοι, ζωγράφοι και μια… υπόσχεση!!!

Με άλλες τρεις όμορφες δράσεις, συνεχίστηκαν την Πέμπτη 9 Ιουλίου, οι Καλοκαιρινές Δραστηριότητες Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Ο σύνθετος πολιτισμός του Μεξικού, ο τρόπος ζωής των κατοίκων το ύφος και αρχιτεκτονικό στυλ, τα έντονα μπλε, πορτοκάλι, κίτρινα σπίτια εντυπωσίασαν τα παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» και αφιέρωσαν ένα διήμερο φτιάχνοντας το μπλε σπίτι- μουσείο της Frida Kahlo, λαμπερούς μεξικάνικους καθρέφτες.

Ένας από τους πιο περήφανους λαούς του πλανήτη που αγαπάει τα έντονα χρώματα και έχει άγρια λαχτάρα για ζωή, σίγουρα αρέσει στα παιδιά

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου»,  ακούσαμε την ωραία ιστορία της Anna Conomos «Η υπόσχεση» από τις εκδόσεις Ποταμός, σε αφήγηση της ηθοποιού Έφης Βλαχογιάννη και στη συνέχεια και με βάση την ιδιαίτερη εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, τα παιδιά, έδωσαν χρώμα σε παλιές όμορφες ασπρόμαυρες φωτογραφίες!!!

Η συγκεκριμένη δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 2η Καλοκαιρινή Εκστρατεία, το 2013, που οργάνωσε και συντόνισε το Future Library.

            Αφιερωμένη στη ζωή και τα έργα του διάσημου Αμερικανού ζωγράφου Jackson Pollock, ήταν η σημερινή ημέρα στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα».  Τα παιδιά έδειξαν τις δυνάμεις τους, ζωγραφίζοντας διάφορα σχέδια με σταγόνες και «πιτσιλιές», όπου βασίζεται η ιδιαίτερη ζωγραφική του Jackson Pollock.  Με χρώματα και πινέλα που ήταν δωρεά από τα κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, τα παιδιά ζωγράφισαν με την ψυχή τους.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ολοκληρώνεται και η 2η εβδομάδα των δράσεων στις παρακάτω παιδικές βιβλιοθήκες:

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» – Η Υπόσχεση. Διαβάζουμε το πολύ όμορφο βιβλίο της Anna Conomos «Η υπόσχεση» από τις εκδόσεις Ποταμός, για τη φιλία δύο κοριτσιών, μιας Ελληνίδας και μιας Τουρκάλας στη Σμύρνη μιας άλλης εποχής…

Με αφορμή την ιδιαίτερη εικονογράφηση του βιβλίου από την Ντανιέλα Σταματιάδη, τα παιδιά δίνουν χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εποχής των… παππούδων τους!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» – Μία κόκκινη κλωστή. Οι διαδρομές της κλωστής. Ένα παλιό έθιμο  το «Παρανύνφοι» της Κρήτης και η σύγχρονη αναβίωση του. Θα διαβάσουμε και το βιβλίο «Αντίο Καλτσούλη» του Benjamin Chaud, από τις εκδόσεις κόκκινο και θα παίξουμε παιχνίδια με κουβάρια και κλωστές.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν τα «ίχνη» τους και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLxCJ8TXkoV_UY-R_davknEF74rfQe5ePg7-JmO_R4QyNE_g/viewform?vc=0&c=0&w=1 [1]

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!