- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αλλάζει όψη το Μουζάκι

Αλλάζει όψη το Μουζάκι καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το έργο  «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου»  μέσω του οποίου γίνεται ανάπλαση και αναβάθμιση της πόλης του Μουζακίου και το οποίο  χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.000.000 ΕΥΡΩ.

Ο ανάδοχος του έργου προχωρά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Καραϊσκάκη που αποτελεί την είσοδο για την πόλη του Μουζακίου και συγκεκριμένα στην «Τρίγωνη Πλατεία» και στη Δημοτική Αγορά

Να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη του έργου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το 2009 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 μ’ αποτέλεσμα να δοθεί μέσα στο 2012 η άδεια δημοπράτησής του.  Στο μεταξύ λόγων των capital controls και της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας  το έργο καθυστέρησε όπως εξάλλου και όλα τα έργα στην Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου κ. Κωτσού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο πέρασε ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότησή του και πλέον ο ανάδοχος μπορεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες που προβλέπονται στη σχετική μελέτη.

Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν εργασίες για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σε κεντρικούς δρόμους του Μουζακίου και για τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων.

Συγκεκριμένα:

 

Την πορεία του έργου παρακολουθούν από κοντά τόσο η Αντιδήμαρχος έργων κ. Τσιούφη όσο και ο πρόεδρος του Μουζακίου κ. Πούπης που σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τον ανάδοχο επιλύουν επί τόπου τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.

« Αλλάζουμε την πόλη του Μουζακίου αναβαθμίζοντας αισθητικά όλο το κέντρο της πόλης του Μουζακίου μέσα από το έργο «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Πεζοδρομίων Οικισμού Μουζακίου»  το οποίο έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ΕΥΡΩ. Οι εργασίες του εργολάβου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς δημιουργώντας την εικόνα της σύγχρονης πόλης στην έδρα του Δήμου μας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Τσιούφη.

«Σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο έργων, την τεχνική υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε λύσεις που παρουσιάζονται από την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου στην καρδιά της πόλης» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΤΚ Μουζακίου κ. Πούπης