- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αναβαθμίζονται οι κατασκηνώσεις της Ι.Μ. στο Νεοχώρι

Στην ανακαίνιση και επέκταση των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο Νεοχώρι Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 774.220 ευρώ. Η παιδική κατασκήνωση στη Λίμνη Πλαστήρα κατασκευάστηκε το 1972. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται σε οικόπεδο επιφάνειας 16 στρεμμάτων το οποίο είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων. Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων με την ανακαίνιση του εστιατορίου, του μαγειρίου, των οικισμών διαμονής των κατασκηνωτών, του κυλικείου, των χώρων υγιεινής, των γηπέδων μπάσκετ και τένις και τη δεξαμενή νερού.

«Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο προχωρούμε στην αναβάθμιση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων στο Νεοχώρι Καρδίτσας. Ήταν μια δέσμευσή μας η οποία γίνεται πράξη καθώς η κατασκήνωση αποτελεί διέξοδο για εκατοντάδες παιδιά για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, δημιουργικά και ανθρώπινα. Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα και ουσίας για την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, για ένα μεγάλο έργο το οποίο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την άοκνη συμπαράσταση του κ. Αγοραστού. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για τη συνεργασία που έχουμε σε πολλά έργα και ιδιαίτερα για τις κατασκηνώσεις στο Νεοχώρι οι οποίες θα επισκευαστούν και θα ανακαινιστούν προς όφελος των παιδιών που θα φιλοξενηθούν. Πολλά από τα παιδιά που έρχονται στις κατασκηνώσεις προέρχονται από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που δεν έχουν χρήματα για διακοπές».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρεθήκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλειος Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας Δημήτρης Κουτρουμάνος και ο ανάδοχος.