- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανακοίνωση των Οργ. Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ) για τη Φορολόγηση των Αγροτών

Φοροληστεία άνευ προηγουμένου θα δεχτούν τις επόμενες μέρες οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεχόμενη το πλαίσιο της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές,διατηρεί ανέπαφο όλο το αντιλαϊκό φορομπηχτικό πλαίσιο των Σαμαρά-Βενιζέλου και εφαρμόζει κατά γράμμα όλες τις άδικες και φοροληστρικές μνημονιακές διατάξεις. Μια πολιτική άδικη και βαθιά ταξική που οδηγεί σε ασφυξία τους φτωχομεσαίους αγρότες και από την άλλη ευνοεί προκλητικά τους μεγαλοαγρότες. Μια πολιτική φοροεξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς που λεηλατεί το αγροτικό εισόδημα και οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. «Μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», παρά τις διαφορές τους, συναινούν στη φοροληστεία και από κοινού «βάζουν πλάτη» ώστε η φοροαφαίμαξη του λαού να συνεχίζεται αδιατάραχτα και μαζί να συνεχίζονται οι ροές χρήματος και αξιών από τους κάτω προς τους πάνω και από μέσα προς τα έξω, από το λαό και τη χώρα προς το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.

Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, κόντρα στις αυταπάτες και στον αποπροσανατολισμό, κόντρα στη διαλυτική γραμμή της αναμονής και της «διαπραγμάτευσης», πρέπει να αναπτύξουν τους αγώνες τους

–          για να ανατραπεί η πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης,

–          για να μην περάσει η φοροληστεία και η φοροεξόντωση λαού και αγροτιάς.