- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανεξάρτητη Επιχειρηματική Κίνηση: Η ΒΙ.ΠΕ Καρδίτσας και οι εξελίξεις

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Βιομηχανική Περιοχή Καρδίτσας και την εγκατάσταση προσφύγων σε αυτή  έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του Επιμελητηρίου Καρδίτσας , ως κίνηση αποτελούμενη από ελεύθερους και ανεξάρτητους επιχειρηματικά και κομματικά  ανθρώπους , είχαμε επισημάνει με δημόσια κείμενά μας – και μόνον εμείς – τις θέσεις μας και για ποιο λόγο διεκδικούμε  την ψήφο των μελών του επιμελητηρίου μας . Μέσα σε αυτές διατυπώναμε τρανταχτά την άποψη , κάνοντας την από τις κυρίαρχες επιδιώξεις μας , για την ανάγκη  στοχευόμενης  παρέμβασης  των επιχειρηματικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του τόπου στην επιδίωξη αναβάθμισης και αξιοποίησης της ΒΙ.ΠΕ Γοργοβιτών .

Γράφαμε στις Θέσεις μας για το ΕΒΕ προεκλογικά ….

‘’Θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να παρθούν όλες εκείνες οι πολιτικές αποφάσεις οι οποίες θα την ενεργοποιήσουν και θα την καταστήσουν πόλο έλξης επενδυτικών σχεδίων και δημιουργίας θέσεων εργασίας .Λέμε πολιτικές αποφάσεις διότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικής παρέμβασης , προς την τράπεζα Πειραιώς ,  η οποία και έχει την ευθύνη εποπτείας της  , σε σχέση με την διαχείριση και τιμολογιακή πολιτική της , η οποία θα έπρεπε να ενθαρρύνει  πρωτοβουλίες επιχειρηματικών σχεδίων . Άλλωστε η παραγωγική δομή της περιοχής με τη μεγάλη αγροτική της βάση θα έπρεπε να είναι στόχος προσέγγισης επενδυτικών κεφαλαίων  -ιδιωτικών είτε συνεταιριστικών- κυρίως στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων ( βιομηχανίες τροφίμων , συνεταιριστικά συσκευαστήρια , αποθηκευτικοί χώροι κλπ) .   Η αγαστή συνεργασία της Διοίκησης του ΕΒΕ Καρδίτσας με τους πολιτικούς εκπροσώπους του Νομού στην κατεύθυνση επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι κατά τη γνώμη μας μονόδρομος . ‘’

Αντί αυτών των πρωτοβουλιών που όφειλαν να αναπτύξουν οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας εκπρόσωποι – οι οποίοι παρεμπίπτοντος κάθε φορά που ανεβαίνουν τα σκαλιά του ΕΒΕ συμφωνούν επικροτώντας φωναχτά όταν   τίθεται θέμα ανάπτυξης του Νομού !- έχουμε σήμερα ένα πισωγύρισμα  πρωτοφανές. Μια ήττα ακόμη για τον τόπο και τους επιχειρηματίες της  η οποία προέρχεται από την πλήρη άγνοια για το σκεπτικό της απόφασης από την Κυβέρνηση με αιφνιδιασμό των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος  και αφωνία επιχειρημάτων και σχεδίων ανταπάντησης , διότι απλά δεν υπάρχουν . Καλούμε άπαντες τούς έχοντες την ευθύνη πρωτοβουλιών και άσκησης πολιτικής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν άμεσα με τρόπο που θα εξασφαλίζει το μέλλον της ΒΙ.ΠΕ ως χώρο επιχειρηματικής ανάπτυξης . Καλούμε τέλος την Διοίκηση του ΕΒΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες υπεράσπισης του χαρακτήρα της ΒΙ.ΠΕ σύμφωνα με τις προτάσεις και το πνεύμα των συζητήσεων που έχουν κατά καιρούς  τεθεί στο ΔΣ προς αυτή την  κατεύθυνση  και να σταματήσει να είναι απλός συμμετέχων χειροκροτητής  ατελέσφορων επιτροπών.

Για την Ανεξάρτητη Επιχειρηματική Κίνηση Καρδίτσας  τα εκλεγμένα μέλη Γεώργιος Κατσίκης, Απόστολος Κυρήκος, Γεώργιος Διπλάρης, Απόστολος Μπράχος