- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανοικτή πρόσκληση συμπαράταξης για το Δήμο Καρδίτσας

Την περασμένη Κυριακή οι δημότες του Δήμου Καρδίτσας κλήθηκαν να αποφασίσουν για το μέλλον του Δήμου και να επιλέξουν τα πρόσωπα που μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα και την ομαλή πορεία προς την ανάπτυξη και την πρόοδό του.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η παράταξη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ προσπάθησε να αναδείξει το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο που επιτέλεσε η Δημοτική Αρχή για να είναι ο Δήμος σήμερα οικονομικά ισχυρός και να έχει δρομολογήσει την υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων που θα αλλάξουν θεαματικά την εικόνα της πόλης και των Κοινοτήτων και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, καταθέτοντας παράλληλα και τις προτάσεις της για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Ο συνδυασμός και ο επικεφαλής του κ. Βασίλης Τσιάκος – σε αντίθεση με όλες τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία –  επιλέγοντας έναν ισοπεδωτικό και απαξιωτικό λόγο, εστίασαν μόνο στις αναπόφευκτες αδυναμίες ενός πολυμέτωπου και καθημερινού αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη,  δεν είχε πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις και κατέφυγε σε “εύκολες” γενικόλογες,  και “θολές” υποσχέσεις για το μέλλον.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε οτι η παράταξη της ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και ο επικεφαλής της κ. Κώστας Παπαλός δεν κατέφυγαν στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της υποσχεσιολογίας, αλλά ασκώντας με ευπρέπεια και ήθος την κριτική τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής- κάτι που έκαναν και καθόλη τη διάρκεια της περασμένης δημοτικής περιόδου- κατέθεσαν ταυτόχρονα και συγκεκριμένες προτάσεις έργων, παρεμβάσεων και δράσεων που κατά κοινή ομολογία μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Θετική ήταν άλλωστε και η συνεισφορά τους ως Διοίκηση του Δήμου σ’ αυτή την πορεία, την οποία συνεισφορά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε. Την στάση και τις προγραμματικές θέσεις του κ. Παπαλού και της παράταξής του εκτίμησε και επιδοκίμασε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό συνδημοτών.

Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ με δεδομένο οτι το νέο τοπίο που δημιουργεί στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ επιβάλλει την σύμπραξη και τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών δυνάμεων στη βάση των προγραμματικών τους θέσεων, κάτι που κατέστησαν σαφές και ουσιαστικά ζητούν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή οι δημότες του Δήμου Καρδίτσας, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ και ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για το ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στην αυτοδιοικητική παράταξη της ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και τον επικεφαλής της κ. Κώστα Παπαλό.

Τους καλούμε να συγκροτήσουμε από την αρχή και απολύτως ΙΣΟΤΙΜΑ και στη βάση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ μια νέα αυτοδιοικητική ομάδα που θα αναλάβει να ΣΥΝ-ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ το Δήμο Καρδίτσας και να τον οδηγήσει με σίγουρα και σταθερά βήματα μπροστά.

Πιστεύουμε οτι μας ενώνουν πάρα πολλά:

-Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ από τη Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας η οποία έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και πολλαπλάσιες απαιτήσεις σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, δηλαδή της Περιφερειακής Ενότητας.

-Η  ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ των προβλημάτων και των ιδιαίτερων αναγκών του Δήμου Καρδίτσας.

-Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ στην διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση έργων, ακόμα κι σε περιπτώσεις που τα εμπόδια φάνταζαν ανυπέρβλητα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου, για το οποίο τόσο η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαλού, όσο και η δική μας πέτυχαν να εξασφαλίσουν σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία την χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή του.

-Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ, η πίστη στην αξία του ΔΙΑΛΟΓΟΥ και των επιχειρημάτων και η διαρκής αναζήτηση της κοινής συνισταμένης, στοιχεία που χαρακτήρισαν και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μας ενώνει τέλος η κοινή αγωνία μας για το αν ο Δήμος Καρδίτσας θα συνεχίσει την πορεία του για την πρόοδο και ανάπτυξη πάνω στις υγιείς και στέρεες βάσεις που θέσαμε πολύ κόπο και χωρίς να λογαριάζουμε το προσωρινό πολιτικό κόστος ή θα διακινδυνεύσουμε την οπισθοδρόμησή του σε αδιέξοδες πολιτικές και πειραματισμούς.

Είμαστε πεπεισμένοι οτι ενώνοντας τις δυνάμεις μας  μπορούμε να ασκήσουμε μια υπεύθυνη,  συνετή και εμπνευσμένη διοίκηση, με όραμα και σχέδιο για το Δήμο Καρδίτσας που θα ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, θα σχεδιάσει και θα διεκδικήσει νέα, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά και κάθε γόνιμη πρόταση και θέση των άλλων παρατάξεων που θα εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του, συνεχή “μάχη” για την βελτίωση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ των πολιτών και ενισχύοντας με συνεχείς δράσεις και παρεμβάσεις την ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ του Δήμου.

 

Φώτης Αλεξάκος