- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. γονέων του 18ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,   Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ένα πρόβλημα του σχολείου μας το οποίο σας είναι ήδη γνωστό. Πρόκειται για τον χωματόδρομο, ο οποίος βρίσκεται στην νότια πλευρά του σχολείου μας.

Σύμφωνα με δήλωσή σας, στον αγιασμό του σχολείου μας και ενώπιον όλων των γονέων, η ασφαλτόστρωση του δρόμου είχε προγραμματιστεί από τις υπηρεσίες σας για την άνοιξη του 2019. Μέχρι στιγμής όμως καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η υπάρχουσα κατάσταση στο δρόμο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών και παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Ιδιαίτερα κατά τις βροχερές ημέρες, συγκεντρώνονται νερά στις υπάρχουσες λακκούβες, δημιουργείται λάσπη και ολισθηρότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τον τραυματισμό των παιδιών κατά την έλευση και κατά την αποχώρησή τους. Επιπροσθέτως δε σας αναφέρουμε τους κινδύνους που δημιουργούνται από την εκτίναξη χαλικιών κατά τη διέλευση των οχημάτων.

Αναμένουμε άμεσα επομένως να γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου που βρίσκεται στην νότια πλευρά του σχολείου μας, όπως άλλωστε έχετε δηλώσει ενώπιον όλων στον αγιασμό του σχολείου μας, προκειμένου να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των παιδιών καθώς και η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.