- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανοιχτή συζήτηση για τον κορωνοϊό

Ανοιχτή συζήτηση της Αγωνιστικής Ενότητας στο ΝΤ Καρδίτσας και της ΑΔΕΔΥ και της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών και άλλη ρότα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 5:30 μμ στο Ρόπτρο (Αίθριο Δημοτικής Αγοράς), με τον  Μιχάλη Ρίζο, Παθολόγο- Εντατικολόγο – Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Τι δεν έκανε και δεν κάνει  η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Το δημόσιο σύστημα υγείας ανοχύρωτο. Παράλειψη, λάθος ή επιλογή;

Γιατί η «τηλεκπαίδευση» δεν είναι διδασκαλία και πως εντείνει τις ανισότητες;

Εκπαιδευτικοί λάστιχο, τραπεζοκόμοι, νοσηλευτές, χωροφύλακες;

Τι «ζήλεψε»  η περιφερειακή και τοπική  Αυτοδιοίκηση από την Επαγγελματική και την Προσχολική  Εκπαίδευση;

Γιατί η κυβέρνηση αφήνει τους ΟΤΑ χωρίς πόρους, μηχανήματα  και προσωπικό;

Ο  κορωνοϊός ως ευκαιρία για την Κυβέρνηση να ελαστικοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις, να επιτεθεί στο κράτος πρόνοιας  και να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια αγαθά.

Σε καραντίνα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ο λήθαργος του συνδικαλισμού και οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το ζεστό κρατικό χρήμα από τη μνημονιακή φοροληστεία του λαού στις τσέπες των Τραπεζών, ΜΜΕ, «επενδυτών» στην «πράσινη» ανάπτυξη και άλλων παράσιτων.

Πως οι «άριστοι της τοπικής αυτοδιοίκησης» και τα αντιπλημμυρικά πλημμύρισαν την πόλη της Καρδίτσας; Πλημμύρα λάσπης για την πόλη και πλημμύρα ευρώ στις τσέπες εργολάβων που στήνουν τσιμέντα εκεί που υπάρχουν δάση.

Τα σύννεφα του πολέμου, η διπλωματία των στόλων και τα παιχνίδια  των «συμμάχων»  στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί  για τον covid19 θα βρεθεί το εμβόλιο αλλά για την υπεράσπιση της ζωής μας το μόνο αποτελεσματικό φάρμακο είναι η αλληλεγγύη και οι αγώνες μας.