- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας: Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό

Αγρότισσες/ ες , αυτοαπασχολούμενοι/ες και εργαζόμενες/οι ,

Η διπλή υγειονομική – οικονομική  κρίση , η συνεχιζόμενη αντιαγροτική  πολιτική κυβέρνησης –Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί την παραγωγή των φτωχών και μεσαίων παραγωγών ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη συγκέντρωση της παραγωγής και της διάθεσης των  τροφίμων σε λίγα χέρια.  Για αυτό ακριβώς  το λόγο χρειάζεται άμεση, ενωτική  και μαχητική διεκδίκηση για:

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η  ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε αποτελεί αναγκαίο  όρο επιβίωσης.

Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος πάλης και αιτημάτων  περνάει μέσα από την πάλη για τη διαγραφή του «χρέους», την εθνικοποίηση- κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων, για την αντικαπιταλιστική – διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, για ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Με αγροτική παραγωγή και προϊόντα για τις ανάγκες του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους.