- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια

Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών και καλλιεργειών της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Καθαρισμοι ποταμων-αποκατασταση αντιπλημμυρικων εργων Π.Ε. Καρδιτσας» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε χειμάρρους και ποταμούς αρμοδιότητας των Δήμων Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου. Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Παράλληλα, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε υπαρκτά πρόβληματα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος».