- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγουλίτσα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε αντιπλημμυρικά έργα στο δημοτικό διαμέρισμα Μαγουλίτσας του Δήμου Μουζακίου εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου Ποταμού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση, προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

«Κόντρα στους καιρούς προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής της Μαγουλίτσας. Είναι ένα έργο ουσίας και χρήσιμα ενισχύουμε την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Με σχέδιο και προγραμματισμό εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση έργων στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε με έργα που αντιστέκονται στις επιπτώσεις που επιφέρει η κλιματική αλλαγή» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αντικείμενο του έργου είναι ο καθαρισμός της κοίτης  του Παμίσου Ποταμού στο δημοτικό διαμέρισμα Μαγουλίτσας και η αποκατάσταση των αναχωμάτων και λοιπών βλαβών με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των υποδομών και του περιβάλλοντος. Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων, στις περιοχές παρέμβασης.