- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Αντιπλημμυρικά έργα στο Μουζάκι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη φάση υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα αντιπλημμυρικό έργο της κοίτης του Παμίσου Ποταμού στο Μουζακι. Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου στο Δ.Δ. Μουζακίου εντός της ευρείας κοίτης του Παμίσου Ποταμού», συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει άμεσα στον καθαρισμό ρεμάτων και παρόχθιων περιοχών «θωρακίζοντας» τις περιουσίες των ανθρώπων και την παραγωγή από πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα είναι τα μόνα που αποτυπώνουν την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Με πυξίδα τον άνθρωπο υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα ουσίας για τον άνθρωπο, την παραγωγή και την ύπαιθρο».

Αντικείμενο έργου:

Με το συγκεκριμένο έργο υλοποιούνται  εργασίες  για την αποκατάσταση τμήματος του δεξιού αναχώματος του Πάμισου ποταμού στην περιοχή του Δ.Δ. Μουζακίου καθώς και η προστασία τμημάτων της κοίτης του Πάμισου ποταμού σε σποραδικές θέσεις.  Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:

Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι εννέα (9) μήνες.