- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Με αποκλεισμούς εθνικών δρόμων κι άλλες πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις σ’ όλη τη χώρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους στα μπλόκα. Διεκδικούν αγωνιστικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους που αφορούν την επιβίωσή τους.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης κινείται και η πρόταση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών.

Αγωνιστικές αποφάσεις από το μπλόκο της Νίκαιας

Την κλιμάκωση του αγώνα τους με κινητοποίηση στα Τέμπη, το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Φλεβάρη, καθώς και καθημερινό πρόγραμμα πολύμορφης δράσης, αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Πανθεσσαλικού Μπλόκου Νίκαιας Λάρισας, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φλεβάρη. [1]

Συγκεκριμένα, στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 9 Φλεβάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Πανθεσσαλικού Μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα, θα αναχωρήσουν συντεταγμένα από το χώρο του μπλόκου, με τρακτέρ και αυτοκίνητα προκειμένου να φτάσουν το μεσημέρι στα Τέμπη για την κινητοποίησή τους.

Εξάλλου νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 8 Φλεβάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα, θα αποκλείσουν την 1η έξοδο της Ε.Ο Αθήνας, για Λάρισα, στο ύψος του Μπλόκου.

Παράλληλα, επιμένουν σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετέβη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου κατέθεσε στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία και δράση καρτέλ στην αγορά βάμβακος αλλά και σε άλλα αγροτικά προϊόντα. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, δήλωσε ότι θα εξετάσει όλα τα στοιχεία, ώστε να διερευνήσει το θέμα.